23948sdkhjf

Statsbygg: Solgte eiendommer for 2,4 milliarder i fjor

Én eksklusiv tomt på Aker Brygge bidrog sterkt til at Statsbygg fikk rekordhøye inntekter fra salg av eiendom i 2020.

Som nærmeste nabo til det nye Nasjonalmuseet har den såkalte «Trekanttomten» på Aker Brygge i Oslo uvanlig stort potensial for eiendomsutvikling. Staten eide ca. 80 prosent av den 4,5 mål store tomten som var regulert for utbygging av 24.000 kvm bruttoareal.

Etter en budprosess med mange interesserte ble den rett før jul solgt til Ferd Eiendom og Vedal for 1,5 milliarder kroner, hvilket ga staten inntekter på over 1,2 milliarder kroner. 

Av hensyn til både økonomi og bærekraft må staten hele tiden foreta en kritisk vurdering av hvor mye eiendom som behøves. Eiendommer det ikke er behov for lenger blir solgt og salgsinntektene kan brukes på andre formål som kommer fellesskapet til gode.

Flere andre store eiendomssalg gjorde 2020 til et rekordår for Statsbygg. I Oslo ga Skådalen kompetansesenter, Sophies Minde ved Aker sykehus og en tomt på Huseby salgsinntekter på til sammen ca. 500 millioner kroner.

I Trondheim ble Statsbygg og Trøndelag fylkeskommunes salg av utviklingseiendommen Brøset gjennomført i juni. Den 340.000 kvm store eiendommen ligger fire kilometer øst for sentrum. Områdeplanen legger opp til at det kan bygges ca. 1700 boliger der. Statsbygg sin del av salgssummen utgjør ca. 400 millioner kroner.

Kilde: Statsbygg

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125