23948sdkhjf

Lei av hjemmekontor? OBOS åpner «nærkontorer»

OBOS er i ferd med å etablere et nettverk med profesjonelle «hjemmekontorer» seks steder i Oslo-området.

Koronapandemien har gitt både arbeidsgivere og ansatte nye forventninger til hvordan arbeidshverdagen kan organiseres mer fleksibelt.

– Derfor ønsker vi å teste et konsept vi har kalt OBOS Nærkontor. Ideen er å tilby bedrifter en hybrid som både ivaretar det beste fra hjemmekontoret og den faste kontorplassen, sier konsernsjef i OBOS, Daniel Kjørberg Siraj.

En undersøkelse Respons Analyse har gjort for OBOS i januar 2021, viser at 63 prosent av dem som har hatt hjemmekontor under koronaepidemien i Oslo og Viken, forventer økt fleksibilitet fra arbeidsgiver når det gjelder hvor de utfører jobben sin i framtiden. Over halvparten av disse oppgir at de ser for seg å ha hjemmekontor en til tre dager i uken også etter at korona-situasjonen er løst.

Tar ny arbeidshverdag på alvor

OBOS Nærkontor blir gode kontorfasiliteter i nærheten av der folk bor. Bedrifter kan abonnere på plasser til egne ansatte, og fritt veksle på hvilke og hvor mange kontorplasser de benytter gjennom uken.

Kjørberg Siraj understreker at dette i første omgang er et konsept OBOS ønsker å teste, men dersom løsningen treffer, er markedet stort og OBOS er klare til å utvide raskt.

Tanken er å ta vare på fleksibiliteten og produktiviteten fra hjemmekontoret, med mindre tid brukt på reising, og samtidig forebygge fysiske og psykiske plager med gode arbeidsstasjoner utenfor husets fire vegger.

Kilde: OBOS

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109