23948sdkhjf

Stangeland går inn i asfalt: Kjøper Tullin Ree av Veidekke

Stangeland Gruppen AS har inngått en intensjonsavtale med Veidekke om kjøp av Veidekkes pukk- og asfaltvirksomhet i Rogaland som lokalt er kjent som Tullin Ree. Overtakelsen inkluderer også asfaltutleggingsvirksomheten i Rogaland.

Kjøpet er en virksomhetsoverdragelse av Veidekkes pukk- og asfaltvirksomhet i Rogaland, og inkluderer samtlige ansatte, samt maskiner i disse virksomhetene. Kjøpet vil bli gjennomført innen utgangen av februar forutsatt endelig styregodkjenning, en gjennomført due diligence-prosess og en eventuell godkjennelse fra Konkurransetilsynet.

– Vi er svært fornøyd med å ha kommet til enighet med Veidekke om kjøp av pukk- og asfaltvirksomheten i Rogaland, og ser frem til å videreutvikle dette i tiden fremover, sier konsernsjef Olav Stangeland i Stangeland Gruppen.

For Stangeland er oppkjøpet en del av en langsiktig strategi om kontinuerlig vekst og muligheter fremover. Pukkverksdrift er allerede en del av kjernevirksomheten i Stangeland, mens asfalt blir et nytt, spennende fagområde.

– Begge tjenester passer godt inn i Gruppen. I tillegg kjenner vi en del av de ansatte, og vet de innehar solid kompetanse, med verdier og holdninger vi identifiserer oss med, sier Stangeland.

Både asfalt- og pukkverket, som lokalt også er kjent som Tullin Ree, er sentralt plassert på Kverneland. Ifølge Stangeland Gruppen vil driften videreføres som den er i dag.

Stangeland blir en bedre eier

– Etter gode samtaler med Stangeland Gruppen har vi inngått en intensjonsavtale om salg av pukk- og asfaltvirksomheten vår i Rogaland. Vi har en lang historie i Rogaland, men erkjenner at Stangeland Gruppen vil være en bedre eier for disse virksomhetene enn vi kan, og dermed også gi bedre forutsetninger for de dyktige og solide folkene våre i Rogaland, sier konserndirektør i Veidekke Infrastruktur, Øivind Larsen.

Partene er enige om å ikke offentliggjøre salgssummen.

Kilde: Stangeland Gruppen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094