23948sdkhjf

Konkurs i Asker – 14 jobber i fare

Åros-bedriften i Asker kommune – Scandia Maskin – har begjært oppbud. 14 ansatte står i fare for å miste jobbene sine.

Det skriver Drammens Tidende  (DT) fredag morgen. Et stort underskudd i 2020 og uenighet blant eierne om å spytte inn mer kapital i selskapet, skal være årsaken til konkursen. Tapet i fjor ble på 3,8 millioner kroner, skriver avisa.

Scandia Maskin er leverandør i Norden til knuse- og sikteindustrien, det vil si blant annet maskiner og deler til pukkverk og sikting av sand og grus.

Til DT forteller daglig leder og medeier i selskapet, Gaute Fisknes, at en av hovedårsakene til konkursen er at det var store kostnader og opprydding i fjor og i 2019. Nye eiere kom i 2019, noe som medførte mye opprydding.

- I tillegg hadde vi også forpliktet oss til å overta et nytt bygg på Åros som medførte en stor kostnad. Dessuten fikk vi i fjor redusert omsetning på grunn av korona, sier Fisknes til DT.

Bostyrer Johan Mølbach-Thellefsen opplyser til avisa at han jobber med å få inn nye eiere i selskapet, og at de 14 ansatte derfor er bedt om å være i stand-by hjemme. Han sier videre at han har mottatt tre bud på overtakelse av bedreiften. Advokaten forventer en avklaring til uka.

Scandia Maskin har holdt til på tre ulike steder siden oppstarten i 2000. Først ble selskapet etablert i Åsgårdstrand, før det flyttet il Drammen i 2014 og flyttet inn i et nybygg på Åros i Asker i 2018.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125