23948sdkhjf

Mustad inngår omfattende avtale med Dokumentert

Mustad Eiendom AS har inngått en rammeavtale med Dokumentert AS om FG kontroll og vedlikehold av alle sprinkleranlegg. Avtalen inkluderer også kurs og kompetanseheving i forhold til sprinkler og branntekniske installasjoner.

Mustad Eiendom er et familieeid selskap med et langsiktig og bærekraftig perspektiv på den lokale forvaltningen og utviklingen av området mellom Lilleaker og Lysaker. Mustad Eiendom har vært på Lilleaker i nesten 150 år og har et tilsvarende langsiktig perspektiv også for fremtiden.

Etablerer ny by

Selskapet har ønske om å transformere Lilleakerbyen til en levende og fremtidsrettet by som skal bli en ny destinasjon i Oslo.

Den nye byen skal bygges opp rundt områdets eksisterende kvaliteter og stedets historiske identitet. Det bratte og til dels dramatiske landskapet med Lysakerelven som hovedelement, samt de historiske bygningsmiljøene som forteller om områdets industrihistorie, løftes frem som sentrale identitetsskapende kvaliteter som den nye byen bygges rundt. Dette omfatter ca 580.000 kvm.

Langt samarbeid

Mustad Eiendom har i flere år hatt et samarbeid med Dokumentert om kontroll av sprinkleranlegget i det 55.000 kvm store kjøpesenteret CC Vest.

– Dette bidrar til at driftspersonell og rørleggere som skal lukke avvik kan jobbe effektivt samt at det kun må utføres arbeid på forhold som påvirker sprinkleranlegget sin funksjon. Dette er kostnadseffektivt for oss og derfor utvider dette til de øvrige byggene vi forvalter og som har sprinkleranlegg, sier Terje Wathne, teknisk eiendomssjef i Mustad Eiendom.

Han opplyser at samarbeidet vil bidra til en kompetanseheving hos deres ansatte i forhold til sprinkler spesielt, men også andre branntekniske installasjoner.

– Det å kunne få en kombinasjon av teoretisk og praktisk gjennomgang, samt se hvordan sprinkleranlegg fungerer, gjør det lettere for våre ansatte å ivareta dette i hverdagen. Det skjer stadige endringer i våre bygg og da er det bra at våre ansatte vet hva de skal passe på slik at sprinkleranlegget sin funksjon ikke påvirkes, men alltid er ivaretatt, sier Wathne, som legger til at når de på drift setter søkelys på økt kompetanse i forhold til sprinkler vil de ta dette med seg inn i det arbeidet som skjer i Lilleakerbyen.

– Vi ønsker å bidra til at driftspersonell får de beste forutsetninger når de tar over drift av nye sprinkleranlegg. Sikre at det ikke er unødvendige avvik og mangler i det arbeidet som er utført eller den dokumentasjonen som er mottatt. Bidra til en økt bestillerkompetanse avslutter Terje Wathne.

Anders Sandmæl, daglig leder i Dokumentert AS, sier de både er veldig stolte, ydmyke og takknemlige for avtalen.

– Mustad er en stor og viktig kunde for oss. Ikke bare med tanke på oppdrag og omsetning, men i forhold til de krav de stiller til oss. Hvordan vi skal bidra til å heve kompetansen og bidra til en kostnadseffektiv drift og forvaltning av sprinkleranlegg. Vi har et godt samarbeid med andre ledende eiendomsselskaper, driftsorganisasjoner, forsikring, brannvesen, brannrådgivere og andre med brannteknisk kompetanse. Derfor er det arbeidet vi utfører, den dokumentasjon vi leverer, i tillegg til en vanlig FG rapport, forankret og anerkjent i disse fagmiljøene.

Kilde: Dokumentert

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.146