23948sdkhjf

Norconsult styrker seg innen bærekraftig byutvikling

Gjennom oppkjøpet av Citiplan AS styrker Norconsult sitt fagmiljø innen byutvikling ytterligere. Citiplans to gründere, Gunnar Ridderstöm og Tor Atle Odberg, er begge tungvektere innen faget og begynte å jobbe for Norconsult ved nyttår.

Som et veletablert og rådgivende konsulentfirma innenfor by- og transportplanlegging har Citiplan AS levert tjenester innen framtidsrettet by- og næringsutvikling fra plan til gjennomføring. Selskapet har blant annet spisskompetanse innen bærekraftig byutvikling og transportanalyser. I tillegg komplementerer Citiplan Norconsult sitt miljø med sosial bærekraft, hvor helsefremmende byutvikling vil være svært viktig fremover, ikke minst i et år hvor vi vil få endret bruk av byene våre grunnet koronasituasjonen, skriver Norconsult i en pressemelding.

Tungvektere

De to gründerne av Citiplan, Gunnar Ridderstöm og Tor Atle Odberg, er begge anerkjente tungvektere innen faget, med svært solid kompetanse og erfaring. Dette bidrar til at Norconsult skal kunne bidra enda mer innen de mest komplekse byutviklingsoppdragene i vår tid, som utvikling av Fjordbyen og Filipstad i Oslo, Sandvika sentrum og Lierstranda i Drammen, for å nevne noen.

Satser enda mer på bærekraftig byutvikling

– Med Gunnar og Tor Atle med på laget, viser vi at vi ønsker å satse enda mer på byutvikling, og ikke minst bærekraftig byutvikling. Det gir oss muligheten til å ta oppdrag som handler om å ta tak i komplekse bystrukturer. De har kompetanse i skjæringspunktet mellom planlegging og politikk, noe som utfyller den kompetansen vi allerede besitter. Dette gjør oss rustet til å løse store og komplekse byutviklingsprosjekter, sier Thora Heieraas, direktør for plan, arkitektur og landskap i Norconsult.

Gunnar Ridderstöm og Tor Atle Odberg har erfaring med arbeid for kunder som Jernbanedirektoratet, Statens vegvesen, Buskerudbysamarbeidet samt en rekke kommuner. Ridderstöm er utdannet sivilarkitekt. Han har også en doktorgrad og er førsteamanuensis ved NMBU. Odberg er sivilingeniør og har en master of management. Begge er allerede i gang med arbeidet i Norconsult.

– Vi er veldig fornøyde med å være en del av et stort og kompetent fagmiljø i Norconsult. Vi ser muligheter til å bidra inn i videreutviklingen av fagområder knyttet til bærekraftig byutvikling og transportanalyseområdet, med Norconsults satsing på Telegrafen i Oslo sentrum som et kraftsenter. Vi ønsker å bidra til å knytte konsulentfagmiljøene nærmere læreinstitusjonene og bidra til økt offentlig/privat samhandling for gode rammebetingelser for bærekraftig samfunnsutvikling i årene framover, sier Tor Atle Odberg.

Kilde: Norconsult

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125