23948sdkhjf

AF-selskap får nytt logistikkoppdrag

AF Gruppens datterselskap Kanonaden Entreprenad har fått i oppdrag å terrassere en 25 hektar stor tomt for en ny logistikkpark på Hisingen i Göteborg. Avtalen har en verdi på 101,5 millioner svenske kroner, ekskl. mva.

Oppdragsgiver er Bockasjö og Platzer via fellesforetaket AB Bockasjö Platzer Sörred 8:12. Kanonaden skal sprenge 1,2 millioner kubikkmeter fjell, fylle opp og jevne ut tomten før fundamenteringen.

Sörred Logistikpark kommer til å bestå av fire logistikkeiendommer med det som hevdes å være Sveriges beste logistikkbeliggenhet nær Göteborg havn, som er Skandinavias største. Det utleibare arealet er på 87 500 kvm og vil bli tilpasset ønskene til hver enkelt leietaker. Den kommunale reguleringsplanen tillater høylager. Alle eiendommene vil bli utstyrt med solceller og miljøsertifisert i henhold til BREEAM In-use.

Med på byggingen av syv logistikkanlegg

I Göteborg har Kanonaden Entreprenad og Bockasjö tidligere samarbeidet om oppføringen av Hisingens Logistikpark. Totalt er Kanonaden for tiden med på bygging av sju logistikkanlegg i Mälardalen og Vest-Sverige.

– Kanonadens strategiske satsing på anleggsarbeid for logistikkanlegg imøtekommer behovet for ny moderne logistikk i takt med den voksende globale e-handelen, sier Bård Frydenlund, konserndirektør i AF Gruppen Sverige.

Kilde: AF Gruppen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11