23948sdkhjf

HTB: Bygger nytt Porsche Center i Bergen

HTB (Helgesen Tekniske Bygg) skal bygge nytt og miljøvennlig Porsche Center Bergen. Kontrakten er en totalentreprise og har en totalramme på ca. 100 millioner kroner.

Salget av luksusbiler på Vestlandet nådde nye høyder i 2020. I løpet av fjoråret ble over ett tusen Porscher registrert i Bergensområdet, veteranbiler inkludert. Porsche Center Bergen AS holder i dag til i Blomsterdalen like ved Bergen lufthavn Flesland og er den eneste autoriserte Porscheforhandleren i Bergen.

HTB har sammen med EGD Property over en tid vurdert flere egnede lokasjoner og ulike utforminger av bygget som nå skal oppføres. Avtalen som nå er inngått er på Kokstaddalen 23 med EGD Property og Grevstad. Prosjekteringen er allerede godt i gang. Nye Porsche Center Bergen vil bestå av en hovedetasje og ha kjeller under hele bygget. Totalarealet utgjør 3.710 kvm, i tillegg til en mezzanin på 594 kvm.

Totalramme på ca. 100 millioner

Det blir et miljøvennlig bygg med fjernvarmeanlegg for oppvarming. Bygget vil få et grønt tak med solceller. På deler av uteareal legges det gressarmeringsstein.

Før byggestart skal eksisterende bygg rives. Oppstart av rivearbeider blir i løpet av våren og bygget skal ferdigstilles i løpet av Q1 2022. Kontrakten er en totalentreprise og har en totalramme på ca. 100 millioner kroner.

Erfaren totalentreprenør

Helgesen Tekniske Bygg AS (HTB) ble etablert i 1981 og har hovedkontor i Valestrandsfossen. Siden starten har selskapet vært ansvarlig for mer enn 1.500 byggeprosjekter innen industri, forretnings- og næringsbygg og omsatte for drøye 549 millioner kroner i 2019. 70 prosent av selskapet eies av LAB AS, et datterselskap i AF Gruppen.

– Dette blir et kjempeflott bygg som vil tilfredsstille Porsche sine nye krav og retningslinjer. Vi har hatt et godt og tett samarbeid med kunden over flere år. Nå gleder vi oss til å ta fatt på jobben med å realisere Porsches nye prestisjebygg, sier Ronny Laastad, daglig leder i HTB.

Kilde: HTB

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062