23948sdkhjf

Første spadetak for Fornebubanen

 Regjeringen tar halvparten av kostnadene og bidrar med 8.1 milliarder.

– Fornebubanen vil bidra til vekst og utvikling, og betyr miljøvennlige hverdagsreiser for svært mange i flere år framover. T-bane fra Majorstuen til Fornebu var et av de første løftene fra samarbeidspartiene, og jeg er strålende fornøyd med at vi nå bidrar til at dette historiske prosjektet endelig blir en realitet, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Hareide var med da anleggsstart for den nye T-banestrekningen i dag ble markert ved en av de gamle hangarene på Fornebu flyplass. Fornebubanen skal stå klar i 2027, og vil gå fra Majorstuen til Fornebu. Banen bygges av Oslo kommune og Viken fylkeskommune. Staten betaler halvparten av kostnadene: 8,1 milliarder kroner. I tillegg vil trafikantene gjennom Oslopakke 3 være med å bidra, og også de private utbyggerne vil bidra med store midler.

Byvekstavtalene sikrer satsing på viktige kollektivprosjekt

– Fornebubanen betyr at de som skal bo og arbeide i de tusenvis av nye boligene og arbeidsplassene som bygges på Fornebu, får tilgang til grønn og effektiv kollektivtransport. Regjeringen tar 50 prosent av kostnadene, noe som ble sikret gjennom den nylig inngåtte byvekstavtalen. Dette er et historisk viktig bidrag til kollektivtransporten i Osloområdet, sier kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H).

Regjeringen har slått fast at Fornebubanen er knyttet til utbyggingen av ny E18. Da ny garanti kom på plass for E18-prosjektet, kom også de nødvendige avklaringene rundt statens del av finansieringen av Fornebubanen på plass.

Grønn og moderne storbyutvikling

– Endelig er vi i gang med å bygge en effektiv og miljøvennlig transportløsning til og fra Fornebu. Dette er en stor seier for alle som ønsker en grønn og moderne utvikling av Osloregionen. Som statsråd og som Venstre-leder er jeg stolt over at regjeringen nå gjør det enklere for folk å reise miljøvennlig, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V).

Kilde: Samferdselsdepartementet

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125