23948sdkhjf

NRC og Rambøll skal oppgradere Nittedal stasjon

Rambøll skal bistå NRC Group Norge med prosjekteringen av totalentreprisen for en oppgradering av Nittedal stasjon.

Nittedal stasjon skal oppgraderes som en del av en større satsing på Gjøvikbanen, med et mål om økt godskapasitet og mulighet for timesavganger på strekningen fra høsten 2022.

Stasjonsområdet skal moderniseres med blant annet nye plattformer for å ta hensyn til nye togsett, forbedre parkeringsmuligheter og tilkomst. Arbeidet dekker et bredt spekter av jernbanetekniske fag, i tillegg til forbedrede muligheter for gående gjennom konstruksjon av ny gangbru og støttemur. For å muliggjøre kryssing med lengre godstog skal også dagens krysningsspor forlenges fra 360 til 640 meter. Stasjonen skal også klargjøres for innføring av ERMTS signalsystem.

Prosjektering i totalentreprisen

For et par uker siden ble det kjent at Bane NOR tildelte NRC Group kontrakten for oppgradering av stasjonen. Kontrakten er en totalentreprise og har en verdi på 220 millioner kroner. I dag opplyser Rambøll at de skal jobbe som en underleverandør til NRC Group Norge, og vil ha ansvar for all prosjektering samt oppfølging i byggetiden. Oppdraget vil bli modellbasert med minimal bruk av tegninger.

Banebrytende samarbeid

NRC Group Norge og Rambøll inngikk i november 2019 et banebrytende samarbeid i form av en egen samspillskontrakt for gjennomføring i prosjekter.

– Vi ser frem til å samarbeide med Rambøll på dette prosjektet, og har stor tro på at vi kommer til å finne gode løsninger sammen, forteller Tore Heggenes, prosjektleder i NRC Group Norge. Han legger til at dette ikke er første gang de samarbeider med Rambøll på Bane NOR-prosjekter.

– Det at vi velger å bruke dem nok en gang er jo et bevis på deres kvaliteter og leveransedyktighet, fortsetter Heggenes.

– Vi ser frem til å jobbe tett sammen med NRC Group Norge på dette spennende prosjektet, hvor vi får utnyttet vårt sterke fagmiljø innenfor jernbaneprosjektering. Våre medarbeidere står klare til å ta fatt på oppgaven, sier Jørn Spiten, prosjektleder Transport i Rambøll. – Som samfunnsrådgiver gleder vi oss over mulighetene for å videreutvikle bærekraftige og miljøvennlige transportløsninger for pendlere i regionen, legger han til

Arbeidet skal være ferdig i løpet av sommeren 2022.

Kilde: Rambøll / NRC

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.097