23948sdkhjf

Veidekke styrker seg på fundamentering

Veidekke har inngått en intensjonsavtale om kjøp av resterende 51 prosent i Hallingdal Bergboring, og vil deretter fusjonere det sammen med Kynningsrud Fundamentering for å etablere et felles selskap. 

Hallingdal Bergboring AS er en familiebedrift som ble etablert i 1952 og drives av brødrene Nils og Geir Veslegard. Gjennom familieselskapet Fjellberg Eiendom AS eier de 51 prosent av selskapet, mens de resterende aksjene er eid av Kynningsrud Fundamentering AS som igjen er 100 prosent eid av Veidekke Entreprenør AS.

Vil samle spesialistkompetanse

Veidekke opplyser at oppkjøpet av de resterende 51 prosentene av Hallingdal Bergboring muliggjør fusjonen. Navnet på det nye selskapet er ikke bestemt, men vil bli offentliggjort etter at oppkjøpet og fusjonen er gjennomført.

Det nye selskapet vil bli eid med 87,5 prosent av Veidekke Entreprenør og 12,5 prosent av familieselskapet Fjellberg Eiendom AS i et strategisk partnerskap.

– Vi ønsker å samle spesialistkompetanse, erfaring og kapasitet innen fundamentering i de to selskapene for å gi oss økt konkurransekraft til å konkurrere om de stadig større anleggsoppdragene. Vår ambisjon er å bli en solid markedsleder og totalleverandør i bransjen, sier Martin Gadd, direktør for Spesialenheter i Veidekke Infrastruktur.

Martin Gadd skal lede det nye selskapet. Foto: Veidekke

Transaksjonen og etableringen av det nye selskapet forventes ferdigstilt rundt årsskiftet, forutsatt tilfredsstillende resultat i en forenklet selskapsgjennomgang samt godkjennelse fra Konkurransetilsynet.

Selskapet, som vil bli en sterk fundamenteringsvirksomhet og som viderefører brønnboringen i Hallingdal, skal ledes av Martin Gadd. Lederne i de to selskapene, Erling Omre fra Kynningsrud Fundamentering og Geir Veslegard fra Hallingdal Bergboring, blir begge med i ledergruppen i det nye selskapet.

Kilde: Veidekke

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.25