23948sdkhjf

Telenorbygget solgt for 5.450 millioner

Norwegian Property (NPRO) bekrefter at kjøpet av Snarøyveien 30 på Fornebu fra Telenor Real Estate AS nå er gjennomført. Totalt eier NPRO nå ca. 260.000 kvm på Fornebu.

I oktober ble det kjent at Norwegian Property hadde inngått avtale om kjøp av Telenor sitt bygg på Fornebu i Snarøyveien 30. Brutto eiendomsverdi var avtalt til NOK 5 450 millioner. Kjøpet er finansiert med en kombinasjon av et 10 års bilateralt lån med pant i eiendommen (65% av brutto eiendomsverdi), obligasjonslån med pant i konsernets eiendommer på Aker Brygge som er utstedt i løpet av kvartalet og ny egenkapital på 557 millioner emittert i løpet av kvartalet.

Solide leietakere

Bygget har flere solide leietakere med lange leiekontrakter, der Telenor er den største. Telenor har inngått en 25 års leiekontrakt på ca. 1/3 av inntektene i bygget. Run rate per 1. januar 2021 er estimert til NOK 335 millioner.

Dette er et strategisk viktig kjøp for NPRO som innebærer en økt satsing på Fornebu. Det styrker selskapets posisjon i et område som er under utvikling. Etter transaksjonen vil konsernet ha tre klare geografiske satsingsområder: Oslo CBD, Nydalen og Fornebu, skriver NPRO i en pressemelding.

Eier 260.000 kvm på Fornebu

– Vi har store ambisjoner for videreutvikling av eiendommen sammen med eksisterende og nye leietakere. Fra tidligere eier vi nabobygget Fornebu WORKS i Snarøyveien 36, og totalt blir vi nå eier av ca. 260.000 kvm med kontor og parkering på Fornebu, uttalte Bent Oustad, CEO i NPRO da avtalen om kjøpet ble kjent. – Vi kjenner området godt, og utviklingen med ny t-bane linje og god infrastruktur på området mener vi passer inn i fremtidens kontormarked. Fornebu preges av kontorarbeidsplasser til selskaper med høy kompetanse innen teknologi, energi, fornybar og finans, i tillegg til store boligområder. Vi gleder oss til å utvikle området sammen med leietakerne fremover, la han til.

Kilde: NPRO

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094