23948sdkhjf

Klart for avspark på Åssiden

Fem uker før fristen er Åssiden fotballhall klar for ivrige fotballspillere. Hallen på 4.700 kvadratmeter blir nå overlevert fra utbygger Drammen Eiendom KF til leietaker Idrett i Drammen kommune.

Åssiden fotballhall skal brukes av skoler og av idretten fra både Åssiden og andre deler av kommunen.

– Vi er svært fornøyd med at det ikke har blitt ekstraomganger på dette prosjektet, på tross av at bygget ble reist under korona-perioden. Vi har hatt et tett og godt samarbeid med Peab i hele prosjektperioden, og klart å løse utfordringer som har oppstått raskt. Nå står hallen klar innenfor tids- og budsjettrammene som ble satt, sier utbyggingssjef Erik Mathiassen i Drammen Eiendom KF.

Åssiden fotballhall er på rundt 4.700 kvadratmeter. Hallen inneholder en fotballbane på 48 x 60 meter og garderobeanlegg. Fotballhallen vil bli brukt både av skoler og idrettslag.

Tett og godt samarbeid med Peab

Kontraktsformen for prosjektet var en samspillskontrakt. Den kjennetegnes ved at byggherren og entreprenøren arbeider sammen om funksjonalitet innenfor kostnadsrammen for bygget. Det gjør at begge parter har stor forutsigbarhet når byggingen starter.

I dette prosjektet arbeidet partene sammen i 2,5 måneder før byggeprosjektet var endelig definert. Som en følge av god prosjektstyring har hallen blant annet fått et bedre og mer miljøvennlig gulvdekke enn først planlagt, innenfor det opprinnelige budsjettet.

– Vi har både i oppstartsfasen og under selve byggingen hatt et tett samarbeid med entreprenøren Peab. Vi er svært fornøyd med alle deler av leveransene fra dem. Noe av suksessformelen er åpenhet og tillit hos begge parter. Det har gitt god fremdrift og trygghet for at bygget skulle bli levert innen fristen, sier prosjektleder Bjørn Tollef Swang i Drammen Eiendom KF.

Har utnyttet styrkene med samspillskontrakt

Fotballhallen er det største prosjektet Drammen Eiendom KF har gjennomført som samspillskontrakt.

– Drammen Eiendom la opp til en realistisk gjennomføringsplan og har vært en engasjert oppdragsgiver. De har utnyttet styrkene som ligger i kontraktsformen, slik at vi kunne arbeide effektivt både i forhold til tid og budsjett, sier avdelingsleder Håvard Dybendal i Peab.

Da grunnarbeidene var i gang, rammet pandemien landet, og Peab måtte sette i gang en rekke tiltak for at fremdriften skulle følge planen.

– Vi bruker primært medarbeidere som er bosatt i Norge. Det har gjort at vi har hatt en effektiv prosjektgjennomføring, tilgang til fagfolk gjennom hele perioden og vi har heller ikke opplevd smitte på byggeplassen, sier prosjektleder Ole Gøran Hansen i Peab.

Kilde: Peab

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125