23948sdkhjf

Byvekstavtale for Oslo-området: Staten bidrar med over 16,5 milliarder

Vil bidra til bedre reisehverdager for svært mange i Osloområdet.

Byvekstavtalen – som er inngått mellom Viken, Oslo, Bærum, Lillestrøm og Nordre Follo og staten –ble signert fredag 27. november og erstatter gjeldende bymiljøavtale og byutviklingsavtale. For staten signerte samferdselsminister Knut Arild Hareide og kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup.

– Staten vil bidra med over 16,5 milliarder kroner inn i avtalen, blant annet over 8 milliarder kroner til Fornebubanen. Gjennom gjensidige forpliktelser får vi nå en ambisiøs transport- og miljøsatsing, uttaler Knut Arild Hareide i en pressemelding. Han fremholder at byvekstavtalen vil bidra til bedre reisehverdager for svært mange i Osloområdet, med gode løsninger for kollektivtransport, sykkel og gange.

– Denne avtalen vil være et godt grunnlag for mer samordnet areal- og transportpolitikk i hovedstadsområdet, og for utvikling av et enda bedre kollektivtilbud til innbyggerne. Målet er å gjøre det lettere for innbyggerne å reise med buss og tog – eller å ta sykkelen eller bena fatt, sier kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup.

Kilde: Samferdselsdepartementet

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.141