23948sdkhjf

Tidenes maskinshopping

Telemarkshistoriens største maskinhandel er i boks. Br. Alseth har sett i glasskula, og har stor tro på framtiden.

Det er liten tvil om at 2019 er et merkeår for entreprenørforretningen Br. Alseth AS i Tinn kommune. Firmaet ble etablert i 1949 og fyller 70 år. Jubileet «feires» durabelig med et maskinkjøp for over 25 millioner kroner. Over 300 tonn med maskiner og utstyr er levert fra Volvo Maskin. Tilveksten erstatter mange av Alseths eldre maskiner, og maskinstallen øker til 22.

Linken bakover

– Vi har en artig historisk link til Volvo, for innkjøpslistene våre viser at fylkets første hydrauliske gravemaskin, en Brøyt 23, ble levert oss i 1959, sier Johannes Alseth, som er arbeidende styreleder i Br. Alseth. Han har 45 år i anleggsbransjen bak seg, nesten 40 av dem som bedriftsleder.

– Utviklingen har vært enorm, fra stålseter med tynn pute, da man virkelig måtte passe på gebisset, ler Johannes.

Ivaretatt

– Jeg vil takke Volvo for en ryddig og konstruktiv prosess. Anleggsbransjen har alltid og er fortsatt preget av hard konkurranse. Vi er derfor helt avhengige av maskiner og utstyr med høy produktivitet, lite ståtid og godt ettermarked. Det mener vi er ivaretatt med denne Volvo–handelen, sier Johannes.

Distriktssjef Stian Haukenes i Volvo Maskin på sin side ser det som et kvalitetsstempel at en respektert entreprenørbedrift som Br. Alseth valgte Volvo.

Masse jobb

Den viktigste grunnen til Br. Alseths rekordkjøp er at de har sett i glasskula, og har stor tro på framtiden.

Daglig leder, Asbjørn Alseth, sier det slik: – Vi analyserte selvsagt markedet før en slik handel, og ser at vi har mye pågående arbeid. For eksempel Green Mountain Datasenter på Rjukan og tre ulike utbygginger i Kongsberg.

Hva framtidige prosjekter angår, er Alseth–folkene i utgangspunktet mer hemmelighetsfulle, men Asbjørn nevner i det minste Gausta–området, der det venter mye jobb. Veldig mye jobb, får vi vite. Asbjørn nevner at antall prosjekter som planlegges, er oppe i åtte, men han vil foreløpig ikke konkretisere dem.

Kjendisfaktor

– På Gausta har vi vært en del av utviklingen i mange år, og mye mer kommer, sier Asbjørn, og peker på sentrale samarbeidspartnere som Gaustatoppen Invest og Gaustatoppen Holding.

– Slår noen av prosjektene til, ja, da snakker vi om jobber så det holder i et fem til tiårsperspektiv. Dette er grunnlaget for at vi gjennomfører en maskinhandel som nå.

Kjendisfaktoren høy i prosjektene på Gausta, med navn som Arthur Buchardt, Hallvard Flatland, Tom Majlund Nielsen og Ole Kristian Furuseth.

– Jeg satt en gang i møte med Furuseth på en kafé i Oslo, og spurte ham om hvorfor alle kikket mot bordet mitt, sier Asbjørn og skoggerler.

Handlelisten

11 Volvo anleggsmaskiner, som fordeler seg slik:

2 Volvo ECR88D (9 tonns kompaktgraver)

1 Volvo EC180EL (19 tonns beltegraver)

3 Volvo EC250EL (28 tonns beltegraver)

1 Volvo EC300EL (32 tonns beltegraver)

1 Volvo EC380EL (43 tonns beltegraver)

1 Volvo EWR170E (19 tonns hjulgående graver)

1 Volvo L180H (28 tonns hjullaster)

1 Volvo A25G (25 tonns dumper, vegregistrert)

Og ellers:

1 Volvo HB08 hammer

7 3D maskinstyringer fra Novatron

7 tiltrotatorer fra Steelwrist

21 graveskuffer fra Gjerstad

1 Spesialbygget steinskuffe fra Volvo

Last indikator system Load Assist fra Volvo

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141