23948sdkhjf

Oslo: Sonja Henie ishall er klar til bruk

Oppkalt etter en av Norges mest berømte idrettsutøvere står nå Oslo kommunes nye ishall klar til bruk. Hallen er spesielt tilrettelagt for kunstløp og kortbane.

Denne uka fikk to unge representanter fra Oslo Skøyteklubb vise frem sine ferdigheter på isen for eierskapsbyråd Victoria Marie Evensen og idrettsbyråd Omar Samy Gamal.

- Sonja Henie ishall er det første anlegget av sitt slag i bydelen og endelig har kunstløp og kortbane et eget fast sted å være. Vegg i vegg bygges en flerbrukshall, så sammen med Frognerbadet og Frogner stadion blir dette et fantastisk idrettsområde for innbyggerne. Her blir det både fornuftig flerbruk og gode miljøløsninger er, sier Victoria Marie Evensen (Ap).

Miljøkvaliteter

Ishallen er bygget i passivhusstandard, tilkoblet fjernvarme og klargjort for at overskuddsvarmen fra is-produksjonen skal kunne tilføres Frognerbadet. Bygget har mosetak (grønt tak) som både isolerer godt og gir naturlig fordrøyning av regnvann og gir hallen en god tilpasning til omgivelsene.

- Byrådet satser stort på idrett i hele byen. Det er veldig bra for idretten at vi endelig har fått på plass ishall vest i byen, sier idrettsbyråd Omar Samy Gamal. - Her har idrettskretsen allerede fordelt istid, fortsetter han. - Det blir masse aktivitet for kunstløp, kortbane og rink-bandy som har hatt liten tilgang på ishaller og også hockey får bedre tilbud i vest med dette, sier han.

Konstruksjon og arkitektur

Hallens konstruksjon skal gi assosiasjoner til skøytesportens fart og eleganse, og mange assosierer de store innvendige bue-dragerne med en omvendt skøyteegg. Samtidig ivaretar bygget de kulturhistoriske omgivelsene den er plassert inn i. Ishallen er gravd fire meter ned i bakken og det buede taket følger landskapsformen på den vollen som allerede lå der.

- Oslo har fått en unik hall med fremtidsretta funksjoner, den glir veldig fint inn i terrenget og respekterer sine historiske omgivelser, sier avdelingsdirektør Merete Hoff i Kultur- og idrettsbygg.

Bygget er på 4600 m2 og lokalisert på langsiden (sydsiden) av Frogner stadion. Det inneholder ishall med tilhørende drifts- og servicefunksjoner, treningsrom, fire store garderober, kontor, møterom og en liten café. Det er tribuneplass til ca. 300 publikummere.

Om prosjektet

• Byggherre: Kultur- og idrettsbygg Oslo KF
• Entreprenør: Håndverkskompaniet
• Arkitekter: Dyrvik Arkitekter
• Rådgivende ingeniører og landskap: Rambøl A/S
• Kostnadsramme: 233 MNOK

Kilde: Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093