23948sdkhjf

Smart container eliminerer bort svinn, ødelagt gods og tidstyver

Logistikkleder i JM Norge, Morten Trosterud og Cramo har samarbeidet om en pilot som omfatter en egen leveringscontainer med programvare tilkoblet.

Cramo Leveringscontainer er utstyrt med en ny type lås og med digital teknikk er det mulig for leverandørene å melde fra til JM når leveransen er gjort.

JM Norge er en av Norges største boligleverandører, og deres forretningsidé er å bygge boliger som oppfyller individuelle behov i dag og i fremtiden. Prosjekt Bergerløkka på Vestre Billingstad er et spennende boligprosjekt som ferdig utbygd vil telle ca. 570 leiligheter. Byggingen er godt i gang og innflytting i første byggetrinn har allerede startet.

Effektivt

Cramo Leveringscontainer har to dører, en på hver sin langside. Ved å plassere containeren i gjerdet rundt prosjektet skapes en sluse der en dør vender ut mot gaten og en dør vender inn mot byggeplassen. Med dette kan transportøren når som helst på døgnet, og uten å forstyrre pågående arbeid, åpne containeren og levere bestilt gods inn i hyllene. Så snart leveransen er utført får bestiller en melding på mobilen via en app.

– Det hele er veldig effektivt og sikkert, sier Morten Trosterud.

- Nå får den som har bestilt gods full kontroll på hva som er levert og til hvilken tid, og kan selv bestemme når varene skal hentes i containeren. Det er også tidseffektivt for sjåførene som kommer med varene. De slipper å lete rundt på byggeplassen etter riktig person som skal kvittere ut varen, og i tillegg er heller ikke mange andre engasjert i å finne denne personen. Her kan det gå bort mye tid! Vi opplever også at varene til slutt kanskje settes på et mer eller mindre egnet sted og nye personer må i gang med å lete. Vi eliminerer bort både svinn, ødelagt gods og tidstyver ved å få levert rett i containeren, sier Morten.

Kilde: Cramo

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109