23948sdkhjf

Bærekraftig rådgivning i Gneiskvartalet

Gneiskvartalet skal bli et bygg som er bærekraftig i alle livsfaser og der det er satt svært høye miljø- og helsefremmende ambisjoner.

Gneiskvartalet er en ny og stor næringseiendom i Tromsø som utvikles av GK Gruppen Eiendom. Multiconsult bidrar med rådgivning innen bærekraftig sertifisering og fornybar energi i prosjektet.

GK Gruppen, som er Skandinavias ledende leverandør av tekniske installasjoner i bygg, vil eie bygget og blir også leietaker.

Selve prosjektet er planlagt i tre plan på rundt 9700 kvm, skal bygges i gneis, tre og glass. Bygget vil få åpne løsninger, lyse arealer, stor fleksibilitet og gode fellesområder for brukerne. Det blir lagt opp til solceller på tak og fasader, samt et tilnærmet nullenergi-bygg.

– Som utvikler av nye prosjekter i egen regi er GK Gruppen Eiendom opptatt av å følge opp GK Gruppens ambisjoner om å være et klimaforbilde og gå i front ved utvikling av bærekraftige næringsbygg, sier Kaare Kran i GK Gruppen.

Dette skal være førende for de løsninger vi velger både når det gjelder design og miljøkonsept, herunder energi. Samtidig er vårt utgangspunkt at vi ikke utvikler prosjekter som et showcase; for oss betyr bærekraft i denne sammenheng at bygget er tilpasset lokasjon, klima, brukere og tilgjengelig teknologi, sier Kran.

Han forteller at for Gneiskvartalet er eksempelvis ikke byggets energiambisjon å produsere så mye energi som mulig, men at energiproduksjonen er tilpasset byggets behov og eksisterende infrastruktur – i dette tilfelle fjernvarme fremfor å bruke ressurser på å fange geotermisk energi. Og han understreker at alle tekniske løsninger som velges skal vi kunne rulles ut storskala.

Les mer om Gneiskvartalet her...

Kilde: Multiconsult

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.111