23948sdkhjf

Veidekke: Skal bygge nytt kulturhus i Steinkjer

Veidekke har skrevet kontrakt med Steinkjer kulturbygg AS om å oppføre det nye kulturhuset i Steinkjer nord i Trøndelag. Oppdraget er en totalentreprise verdt nær 270 millioner kroner ekskl. mva.

Det nye kulturhuset blir liggende ved Steinkjerelva i Steinkjer sentrum og blir på 9.000 kvm, inkludert et eksisterende bygg på 1.300 kvm i Strandvegen 4 som skal renoveres. Det topp moderne kinosenteret med fire saler får fra 40 til 210 plasser, storsalen på 870 kvm med nesten 600 sitteplasser skal kunne brukes til mange typer aktiviteter og det blir flere mindre saler for konserter og forestillinger i tillegg til kunstgalleri, restaurant og museum.  

– Byggearbeidene skal utføres av Veidekke og vårt datterselskap Grande Entreprenør sammen med andre lokale samarbeidspartnere, sier distriktsleder Ståle Brovold i Veidekke Bygg Trøndelag.

Skal stå ferdig sommeren 2023

– Bygging av det nye kulturhuset har vært under planlegging i lang tid, og er et viktig prosjekt for oss som byggherre, for alle fremtidige brukere og for Steinkjer by. Vi ser derfor nå frem til å gå over i neste fase av prosjektet og til et godt samarbeid med Veidekke og deres samarbeidspartnere sier Ingunn Ramdal, prosjektleder for Steinkjerbygg AS.

Nå starter en fase med samhandling nokså umiddelbart, mens byggearbeidene er planlagt igangsatt etter påske med ferdigstillelse sommeren 2023.

Kilde: Veidekke

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.219