23948sdkhjf

Selvaag Bolig: Godt salg og flere igangsettelser

Selvaag Bolig hadde operative driftsinntekter på 707 millioner kroner i tredje kvartal og en margin på 21,3 prosent.

Den løpende verdiskapingen i Selvaag Bolig vises gjennom driftsmarginen basert på fremdrift og salg i igangsatte prosjekter. Kvartalet har vært preget av godt salg og god produksjon og NGAAP driftsresultat (EBITDA) endte på NOK 150,5 millioner. Marginen var på 21,3 prosent.

Ifølge en pressemelding er aktiviteten i konsernet høy. I løpet av kvartalet igangsatte Selvaag Bolig bygging av 196 nye boliger og ferdigstilte 212. Ved utgangen av kvartalet hadde Selvaag Bolig 1.342 boliger under bygging med en samlet salgsverdi på 6,66 milliarder kroner. Det er 330 millioner kroner mer enn i forrige kvartal. 77 prosent av disse boligene var solgt ved utgangen av kvartalet. 

Solid portefølje

– Selskapet er lite påvirket av pandemien og det er høy aktivitet. Salget i kvartalet var godt og dette vil bidra til verdiskaping frem i tid. IFRS-omsetning og resultat, som baserer seg på overlevering av boliger som ble solgt for om lag to år siden, er noe lavere dette kvartalet på grunn av overlevering av en blokk med kompakte boliger der gjennomsnittsprisen var lavere enn i et vanlig prosjekt. Det er god lønnsomhet i prosjektene, sier CEO Sverre Molvik. – Vi har en solid portefølje av prosjekter i vekstområder. Den sterke markedsposisjonen vår og høy aktivitet legger til rette for gode resultater fremover,  fortsetter Molvik.

Hittil i år har Selvaag Bolig solgt boliger for over tre milliarder kroner. Ved utgangen av kvartalet hadde Selvaag Bolig i overkant av 550 boliger i salg. 

Kilde: Selvaag Bolig

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078