23948sdkhjf

Veidekke: Omsatte for 9,5 milliarder i tredje kvartal

– Veidekke står fast ved strategien om lønnsomhet fremfor vekst, og i tredje kvartal styrket vi resultatmarginen og leverte et bedre resultat enn året før, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson.

Veidekke omsatte for totalt NOK 9,5 milliarder i tredje kvartal, mot NOK 9,0 milliarder i samme periode i fjor. Målt i lokal valuta var imidlertid omsetningen på nivå med tredje kvartal i fjor, opplyser selskapet i en pressemelding.

Kvartalsresultatet før skatt for den videreførte virksomheten utgjorde NOK 505 millioner, mot NOK 417 millioner i fjor. Alle virksomhetsområdene hadde resultatfremgang, med størst økning i den svenske virksomheten.

Ordreinngangen for kvartalet utgjorde NOK 6,4 milliarder, en økning på 19 prosent fra tredje kvartal i fjor. Ved utgangen av kvartalet hadde konsernet ordrereserver på NOK 37,7 milliarder.

Salget av eiendomsvirksomheten ga Veidekke en gevinst i henhold til IFRS på NOK 1,1 milliarder.

Lønnsomhet fremfor vekst

– Veidekke står fast ved strategien om lønnsomhet fremfor vekst, og i tredje kvartal styrket vi resultatmarginen og leverte et bedre resultat enn året før. Fremover vil vi fastholde fokuset på å gjøre kjernevirksomheten innenfor bygg, anlegg og industri enda mer effektiv og kundeorientert, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson

– Selv om vi så langt i 2020 har styrket resultatene, skal vi ikke legge skjul på at det er heftet stor usikkerhet ved markedsutviklingen fremover. Så langt i år har Veidekkes samlede ordreinngang vært god. Sammen med de andre viktige milepælene vi har nådd, gir det Veidekke et solid utgangspunkt for å utnytte muligheter og utvikle oss videre som en rendyrket entreprenør med solid balanse, sterke posisjoner i de skandinaviske markedene og positiv tro på fremtiden, sier Bengtsson.

Kilde: Veidekke

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078