23948sdkhjf

Bestemødre tok de første spadestikkene for E16 Kvamskleiva

«Rørende». «En gledens dag». «En Milepæl og en merkedag i Vang». Godordene stod i kø da Vegvesenet og Hæhre Entreprenør markerte anleggsstart for E16 Kvamskleiva sammen med aksjonsgruppa for ny vei.

Bjørg Olimb og Tone Lajord fra Vang svingte spadene, mens byggleder Edvin Rye i Statens vegvesen, prosjektleder Jan Lima i Hæhre, ordfører i Vang Vidar Eltun og Arve Wangensteen i aksjonsgruppa fulgte med på behørig avstand. I bakgrunnen stod anleggsmaskinene linet opp og klar til å starte.

Bygger anleggsvei

Denne uken starter Hæhre opp anleggsmaskinene for å bygge en anleggsvei inn til påhugget på tunnelen fra vestsiden. 20 mann og maskiner starter opp. På det meste vil det være 120 ansatte som jobber med å bygge rassikker og trafikksikker veg med god framkommelighet for trafikken lokalt i Valdres og ikke minst gjennomgangstrafikken på E16.

Ferdig vinteren 2023

Veien skal stå ferdig til vinterferien i 2023. For å sikre god fremdrift er Hæhre opptatt av å komme raskt i gang fra vest. På østsiden er det mer teknisk krevende hvor anleggsområdet må sikres forsvarlig mot ras. I tillegg skal det deponeres masse i fjorden.

Byggeleder Edvin Rye i Statens vegvesen bor på Fagernes, og la ikke skjul på at han synes det er ekstra moro å bygge vei i Valdres.

– Dette er et sterkt ønsket veiprosjekt. Det blir bra å få fjernet denne flaskehalsen på E16, sier Rye.

Kilde: Statens vegvesen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093