23948sdkhjf

Godt fornøyd: Betydelig bedre lønnsomhet for Sweco

Sweco Norge leverer et kvartalsresultat på nivå med fjoråret. Lønnsomheten for årets ni første måneder er betydelig bedre enn på samme tid i 2019.

Driftsresultatet (EBITA) for tredje kvartal i 2020 ble 45,8 millioner kroner, mot 50,7 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Resultatmarginen i tredje kvartal ble 9 prosent, mot 10 prosent for samme periode i 2019. Driftsinntektene i tredje kvartal var 506,9 millioner kroner, sammenlignet med 507,4 millioner for tredje kvartal i fjor, opplyser selskapet i en pressemelding.

– Sweco leverer et resultat for tredje kvartal på nivå med fjoråret, og det er vi godt fornøyd med tatt i betraktning den ekstraordinære situasjonen vi befinner oss i. Kundetilfredsheten er på sitt høyeste nivå, noe som gjenspeiler god kvalitet i prosjektgjennomføringen, sier adm. direktør Grete Aspelund.

Krevende markedssituasjon

Hittil i år leverer Sweco Norge et driftsresultat på 167,3 millioner kroner, mens resultatet for de første ni månedene i 2019 var 138,1 millioner kroner. Driftsmarginen er 9,2 prosent for denne perioden, mot 7,8 prosent i samme periode i 2019.

Driftsinntektene hittil i år er 1.822,9 millioner kroner, mens inntektene for samme periode i 2019 var 1.768,6 millioner kroner.

– Markedssituasjonen er blitt mer krevende. Markedet for private bygg har svekket seg, og som et resultat av koronasituasjonen er det nedgang i de mindre oppdragene for kommuner og fylkeskommuner. Vår prioritet fremover er sikring av ordreboken, slik at vi fortsatt kan bidra med effektive løsninger for bærekraftige byer og samfunn. Jeg sender en stor takk til våre medarbeidere og kunder som har vist en imponerende innsats i en tid preget av stor usikkerhet, sier Aspelund.

Kilde: Sweco Norge

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11