23948sdkhjf

Veidekke starter bygging av nok et milliardprosjekt på Løren

Utbyggingen av Lørenområdet i Oslo synes ingen ende å ha. Nå starter Veidekke byggingen av boligprosjektet Løren botaniske.

Nordr og OBOS har sammen utviklet og solgt over 1.000 boliger på Løren de siste årene. Nå starter de byggingen av nok et milliardprosjekt. Veidekke har fått i oppdrag av å bygge de første 67 leilighetene og parkeringsanlegg i boligprosjektet Løren botaniske i Oslo. Kontrakten er en total­entreprise verdt 252 millioner kroner ekskl. mva. Prosjektet bygges etter miljøstandarden BREEAM-NOR.

390 leiligheter og syv bygg

Det første byggetrinnet innebærer oppføring av et åtte etasjers bygg med 67 leiligheter, tilhørende utomhusarbeider, infrastruktur og parkeringskjeller. Bygget blir liggende inntil et gårdsrom med store grønne og dyrkbare uteområder med drivhus og nyttevekster som beboerne kan høste bær og frukt fra.

Når alt står ferdig vil hele prosjektet Løren botaniske bestå av cirka 390 leiligheter fordelt på syv frittstående bygg, noen næringslokaler og en barnehage med fire avdelinger. De fleste byggene vil få takterrasser med møblerte oppholdsarealer og muligheter for dyrking av for eksempel urter og grønnsaker.

Dette oppdraget omfatter det første av i alt syv bygg som vil bli igangsatt etter hvert som salget av leiligheter går sin gang. Verdien av hele byggeoppdraget Løren botaniske utgjør nær en milliard kroner ekskl. mva. for Veidekke.

Prosjektet gjennomføres som fossilfri byggeplass. Byggearbeidene er allerede igangsatt med planlagt ferdigstillelse høsten 2022.

Kilde: Veidekke

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.112