23948sdkhjf

MGFs salgsstatistikk: Flere faktorer påvirker nysalget

Statistikkene for 3. kvartal for anleggsmaskiner er nå offentliggjort, og tallene viser fortsatt svekkelse i nysalget av anleggsmaskiner.

Totalt ble det solgt 1033 nye anleggsmaskiner i tredje kvartal, noe som er en nedgang på 16,7% i forhold til samme periode i fjor.

- Selv om svekkelsen er lavere enn andre kvartal isolert, må vi fortsatt tilbake til 2016 for å finne sammenlignbare nivåer på salg i et tredje kvartal, skriver Maskingrossisternes Forening (MGF) i en pressemelding.

- Covid-19 situasjonen forbedret seg noe gjennom sommeren, men det har det vært en oppblomstring i flere regioner utover høsten.

I tillegg ser vi konturene av en langvarig lav krone- og oljekurs, og markedene inkludert bygg og anlegg ser ut til å være avventende med store investeringer. Flere medlemmer melder at man har godt trykk på service- og ettermarkedet, mens nysalget går tregere enn tidligere, skriver MGF.

Nedgangen gjelder alle underkategorier, med unntak av minidumpere hvor salget i tredje kvartal var på 35 maskiner mot 26 i 2019.

  • Gravemaskiner på belter endte på 346 solgte enheter, en nedgang på 21,7% i forhold til samme kvartal i fjor og en ytterligere svekkelse i forhold til andre kvartal.
  • Hjullastere holder seg stabilt med 231 solgte enheter i Q3-20 mot 233 i Q3-19.
  • Minigravere på belter har hatt en fin utvikling i salg frem til 2020, men fortsetter trenden med svakere salg i tredje kvartal med 223 solgte enheter mot 265 i samme perioden i 2019.

Les hele rapporten her...

Kilde: Maskingrossisternes Forening

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062