23948sdkhjf

Veidekke inngår milliardavtale i Sverige

Veidekke har inngått en ny avtale med svenske Syvab om omfattende ombygging og tilbygg av et renseanlegg i Grödinge sør for Stockholm. Kontraktsummen er på cirka 1,3 milliarder svenske kroner.

Syvab (Sydvästra stockholmsregionens va-verksaktiebolag) er et regionalt aksjeselskap som er eid av tre svenske kommuner og av Stockholm Vatten VA AB och Telge i Södertälje AB. Selskapet har siden 1974 drevet det store renseanlegget Himmerfjärdsverket i Grödinge som nå må oppgraderes for å kunne betjene en økende befolkning og for å overholde nye rensekrav. Det nye anlegget skal være energieffektivt og ha redusert kjemikaliebehov.

Lenge planlagt

– Ombygging og tilbygg på Himmerfjärdsverket har vært planlagt og prosjektert i lang tid. Vi i Syvab er glade for at arbeidet nå skal utføres i samarbeid med Veidekke Entreprenad AB. Det sikrer et godt samarbeid i gjennomføringen av prosjektet og gir en fremtidsrettet rensekapasitet i verdensklasse, sier Carl-Olof Zetterman, adm. direktør i Syvab.

– Nå går vi inn i neste fase av dette spennende og viktige prosjektet. Denne typen komplekse prosjekter, som stiller strenge krav til samarbeidsevnen, passer godt sammen med Veidekkes involverende måte å arbeide på, sier Marcus Andersson, regionsjef i Veidekke Anläggning Öst.

Avsluttes i 2026

Prosjektet består av to deler – en for ombygging av det eksisterende renseverket, som gjøres som en utførelsesentreprise, samt en for tilbygget, som utføres som en totalentreprise. Videre er prosjektet delt i to faser, der fase én, som var en utrednings- og prosjekteringsfase, er gjennomført. Nå går prosjektet over i fase to som er byggprosjekteringen og produksjonen. Arbeidet inkluderer bygging av nytt membranbygg, silstasjon, pumpestasjoner med tilhørende tekniske rom samt ombygging av eksisterende bassenger. Det forventes at det nye Himmerfjärdsverket kan tas i bruk etappevis fra 2023 til 2026.

Kilde: Veidekke

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063