23948sdkhjf

NREP henter inn omlag 20 milliarder kroner

Eiendomsinvestoren NREP har reist 1,9 milliarder euro til nye investeringer i sitt fjerde fond.– Vår ambisjon er å øke aktivitetene betraktelig i Norge og skape verdier gjennom mer kundesentrerte og grønne løsninger, sier Jens Petter Hagen, leder av NREP Norge.

NREPs fjerde multi-strategi fond «Nordic Strategies Fund IV» er nå fulltegnet og klart for å investere i underbetjente eiendomssegmenter i Norden. Hovedfokuset for fondet vil være ulike boligprodukter og moderne logistikk. Fondet er det største nordiske eiendomsfondet noensinne, og NREP (Nordic Real Estate Partners) har allerede forpliktet mer enn 40 prosent av fondets kapital til nye investeringer.

Ifølge en pressemelding overstiger selskapets liste over kvalifiserte potensielle investeringer allerede fondets gjenværende kapital, og fondets størrelse ble begrenset til å matche investeringsmulighetene i løpet av investeringsperioden. Interessen blant investorer har vært veldig stor.

– Vi skaper verdi for våre investorer, kunder og øvrige samarbeidspartnere ved å gjøre eiendomsbransjen bedre, med mer kundevennlige og bærekraftige løsninger. Vår strategiske tilnærming til eiendom har klart seg godt gjennom koronakrisen og vist seg å være veldig robust. Den har også ført til mange nye muligheter innen våre tre hovedsegmenter, sier Claus Mathisen, administrerende direktør i NREP.

Økende etterspørsel i alle segmenter

NREPs tilnærming til eiendom fokuserer hovedsakelig på tre segmenter: logistikk, boliger og omsorgsboliger. Alle disse tre segmentene er gjenstand for økende etterspørsel. De nordiske hovedstedene er blant Europas raskets voksende og står derfor overfor mange utfordringer.

– Vi følger med på alle eiendomssegmentene når vi analyserer utfordringer vi kan bidra til å løse med vår tilnærming. Eksempelvis mangler nordiske hovedsteder rimelige utleieleiligheter for folk med lav og middels inntekt, og i hele Skandinavia antas det at befolkningen på over 80 år vil øke med over 50 prosent frem mot 2030, noe som vil skape stor mangel på omsorgsboliger, sier Mathisen, og legger til at 40 prosent av svenske kommuner allerede rapporterer om et umiddelbart behov.

Nytt samarbeid med Oslo House

De første investeringene i fondet inkluderer 12 omsorgsboliger, hovedsakelig i Sverige, samt en rekke innovative bærekraftige boliginvesteringer, som utvikling av 108 nullutslippsleiligheter rett utenfor Stockholm og et stort boligprosjekt med ca 400 DGNB Gold-sertifiserte leiligheter i Sydhavn i København. I Norge er et nytt samarbeid med Oslo House etablert for å utvikle boliger i Osloregionen, og i Finland inkluderer investeringene nye tomter for å videre utvikle co-living konseptet «Noli Studios». Fondets investeringer inkluderer også flere logistikkinvesteringer i Norge, Finland, Danmark og Sverige.

Selv om NREP hovedsakelig investerer i bolig-, logistikk- og omsorgsbolig-segmentene, følger selskapet også nøye med på muligheter i andre områder.

– Vi investerte nylig i et stort hotell i sentrum av Stockholm, Clarion Hotel Amaranten. I tillegg er vi i en tidlig fase av å iverksette en ny strategi for kontorsegmentet, sier Jens Petter Hagen, partner og leder av NREPs norske virksomhet.

NREPs investorer er hovedsakelig pensjonsfond, både internasjonale og fra Norden. I Norge er blant annet Optimum og Strømstangen investorer i fondet. I Danmark er Industriens Pension, et pensjonsfond for 400.000 industriarbeidere, ny investor og fondet støttes også av Novo Holdings, holdingselskapet til Novo Nordisk Fonden, en av verdens største veldedige stiftelser. Novo Holdings ble nylig minoritetseier i NREP etter å ha investert i selskapets fond siden 2018.

Kilde: NREP

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094