23948sdkhjf

Hæhre utviklet "Maskinførerverifikasjon"

Bare er et tidsspørsmål før alle maskiner i Norge får tilsvarende løsninger tror Hæhre.

Hæhre & Isachsen Gruppen er initiativtakeren til at Effera er først i markedet med en helautomatisert løsning innen maskinsikkerhet, skriver de på sine nettsider.

– Vi er forpliktet til å utfordre dagens systemer og samtidig være en pådriver for innovative løsninger som bidrar til økt sikkerhet. Vi valgte å samarbeide med Effera da de har vist at de forstår bransjen ved å utvikle smarte løsninger som bidrar til å gjøre vår hverdag mer trygg og effektiv. Vi er stolte over å ha gjennomført et lengre utviklingsløp som ikke bare gagner oss, men alle våre bransjekolleger, sier Lars Hæhre, daglig leder for Hæhre & Isachsen Industri AS.

Maskinførerverifikasjon er utviklet for å sikre at maskiner har godkjent sakkyndighetskontroll samt at maskinfører er både edru, har gyldig sertifikat og dokumentert sikkerhetsopplæring før maskinen kan tas i bruk. Løsningen er koblet opp mot Sentralregisteret for maskin og kompetanse, SFS, for å sikre at all data blir både verifisert og lagret i skyen. Prosessen skal kun ta noen sekunder.

Alkotest og opplæring i hytta

Enkelt forklart skal maskinfører blåse en godkjent alkotest og deretter «tæppe» mobiltelefonen på en leseplate før maskinen kan starte. I de tilfeller maskinfører mangler dokumentert sikkerhetsopplæring, vil opplæringen kunne gjennomføres på mobiltelefon i førerhuset.

Hæhre og Isachsen inngikk et samarbeid med Effera allerede i 2019 for å skissere en løsning som gjennom et lengre utviklingsløp har resultert i at Maskinførerverifikasjon er klar for lansering etter flere måneder med vellykket testing på Vestby og Langøya.

- Vi mener det bare er et tidsspørsmål før alle maskiner i Norge får tilsvarende løsninger, samtidig som vi vet at byggherrer applauderer entreprenører som investerer i sikkerhetsløsninger for sine ansatte, fortsetter Lars Hæhre.

Effera

Effera er et teknologiselskap som utvikler og selger smarte løsninger til tunnel- og anleggsbransjen og har Internet of Things (IoT) som sin kjernekompetanse. Effera bygger alle sine løsninger på en åpen IoT-plattform.

Kilde: AnleggsMagasinet

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062