23948sdkhjf

Byggforskserie viser hvordan brannsikkerhet dokumenteres

Fokus på brannteknisk dokumentasjon er nødvendig for å ivareta god brannsikkerhet i alle faser av et byggeprosjekt. Byggforskserien beskriver hva som kreves i de ulike fasene.

Brannkravene i byggteknisk forskrift gjelder både for nybygg og ved ombygging av eksisterende bygninger. Kravene gjelder også når bruken av et bygg eller en del av et bygg endres, for eksempel når et butikklokale blir gjort om til bolig eller omvendt.

TEK17 stiller krav til dokumentasjon av:

  • Brannkonsept (hovedutforming) – dokumentasjon for oppfyllelse av funksjonskrav og underlag som er tilstrekkelig for detaljprosjekteringen
  • Detaljprosjektering – dokumentasjon for oppfyllelse av ytelser og produksjonsunderlag som er tilstrekkelig for utførelsen
  • Utførelse - dokumentasjon for at utførte løsninger er i samsvar med produksjonsunderlaget

Når en bygning tas i bruk skal det foreligge FDV-dokumentasjon som gir tilstrekkelig informasjon til å kunne vedlikeholde og drifte byggverket med tekniske installasjoner optimalt. Slik dokumentasjon vil også være nødvendig for å kunne gjøre tilpasninger på grunn av ombygginger og endringer i bruken som kan oppstå over tid.

Du finner mer informasjon om dette hos byggforsk.no

Kilde: Sintef

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.126