23948sdkhjf

NCC tildelt kontrakt på miljøambisiøs skole for Oslo kommune

NCC Building Norge er tildelt kontrakt for gjennomføring av fase 1, samspill, for ny ungdomsskole med høy bærekraftprofil i Treschows gate for Undervisningsbygg Oslo KF.

Samspillsfasen er planlagt å foregå fra oktober i år til mars 2021. Denne fasen skal lede frem til en totalentreprisekontrakt, med oppstart av byggearbeider juni 2021. Skolen planlegges ferdigstilt i januar 2024. Totalentreprisekontrakten vil bli kommunisert ved kontraktsignering, og vil da bli ordreregistrert i forretningsområdet NCC Building Nordics.

Les også: Grønn Byggallianse bikker 300 medlemmer

-Vi skal bygge en ny ungdomsskole med plass til 540 elever, flerbrukshall med tre saler og et areal til bydelens ungdommer. Området vil bli åpnet i form av en park, som binder sammen turveier i området, forklarer prosjektleder Andre Engelsen Milje i Undervisningsbygg Oslo KF.

-Det er svært gledelig at vi vinner frem i skarp konkurranse, og at vi kan bidra med vår kompetanse i en samspillsfase frem til byggestart. Skoler et ett av våre fire primærsegmenter og Osloområdet er en viktig geografi for oss, sier Roger Nygård, leder for NCCs byggvirksomhet i Norge.

Bærekraftige løsninger

Både i planleggingen, gjennomføringen og i driften av skolen vil det bli implementert en rekke ambisiøse bærekraftige løsninger, i tillegg til bruk av moderne digitale verktøy.

-Vi ser frem til å videreutvikle den nye ungdomsskolen i Treschows gate i tett samarbeid med byggherren. Skolen vil bli et samlingssted for barn og ungdom i bydelen og være en god læringsarena for skolens elever. Vi takker for tilliten og gleder oss til å komme i gang med samspillsfasen, og etter hvert byggearbeidene, sier distriktsleder Markus Stellander i NCC Building Norge.

Oslo kommune stiller høye klima- og miljøkrav, og den nye skolebygningen skal sertifiseres i henhold til BREEAM NOR Excellent. I driftsfasen skal energibehovet minimum tilfredsstille kravet til «nesten» nullenergibygg (nNEB). Det innebærer blant annet at skolen vil bli planlagt bygget med solcelleanlegg. Maskinene og øvrig utstyr på byggeplassen vil ha løsninger i retning av «utslippsfri byggeplass», som dermed vil innfri strengere krav enn til fossilfrie byggeplasser. I forhold til et standard referanseprosjekt vil det være en reduksjon av klimagasser for energi og materialer på minimum 40 prosent i byggefasen.

Kilde: NCC

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078