23948sdkhjf

Norske Sørenco AS overtar 100% av aksjene i Delvator AB

Den svenske Hitachi-importøren Delvator AB blir del av Nasta-gruppen.

Det ble den 6. oktober 2020 inngått avtale mellom svenske Delcea AB og norske Sørenco AS om at sistnevnte overtar 100 % av aksjene i Delvator AB med virkning fra oktober 2020.

Delvator AB importerer, markedsfører, selger og utfører service på anleggsmaskiner fra Hitachi Construction Machinery. Bedriften har 40 egne ansatte, og et landsdekkende nettverk av servicepartnere. Totalomsetningen i Sverige regnskapsåret som ble avsluttet i april 2020 (avvikende regnskapsår) var SEK 336 mill.

Omsatte for 1,25 milliarder

Sørenco AS eier fra tidligere Nasta AS (med datterselskapet Kiesel Norge AS) og Nasta Utleie AS. Nasta AS importerer Hitachi anleggsmaskiner til Norge på linje med Delvator AB i Sverige. Selskapet innehar også andre importagenturer innen anleggsbransjen, deriblant rammestyrte dumpere fra Bell Equipment. Nasta-gruppen omsatte i 2019 for NOK 1.250 mill.

- Delvator AB har vært en god Hitachikollega for Nasta i mer enn 20 år. Med bra resultater og fornøyde kunder nyter selskapet, deres eiere og ansatte stor respekt blant Hitachiforhandlerne i Europa. Når Delvator AB nå blir en del av Nasta-gruppen vil vi bestrebe oss på å videreføre den gode jobben som er gjort i Sverige over mange år, kommenterer Tom Johansen, administrerende direktør i Nasta.

Samtlige ansatte blir med på ferden videre, opplyses det.

- Kunden vil møte samme selger, og maskinene vil fortsatt bli behandlet og skrudd på av dyktige karer som kan kundebehandling og Hitachi. Vår erfaring er at motiverte ansatte gir det beste grunnlaget for sunn drift. Fornøyde ansatte som sørger for den beste kundebehandlingen vil sikre at Delvator fortsetter sin gode utvikling på veien mot høyere markedsandeler. Jeg har en god følelse, legger han til.

Generasjonsskifte

- Når vi nå, pga generasjonsskifte, velger å selge, så er det betryggende at en bunnsolid og anerkjent aktør som Nasta-gruppen overtar stafettpinnen. Nasta har lykkes godt i Norge, og deler Delvator sitt mål om å levere de beste kundeløsningene, forklarer Christer Arvidson, tidligere VD og eier av Delvator AB.

Kilde: Fredrik Saugstad, AnleggsMagasinet

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078