23948sdkhjf

Bertelsen & Garpestad med rekordresultat

Egersundselskapet oppnådde i fjor et driftsresultat på nær 72 millioner kroner, en økning på hele 72 prosent sammenlignet med året før.

Også omsetningen til Bertelsen & Garpestad AS (B&G) ble rekordhøy. Ifølge Proff endte den i fjor på nær 1,2 milliarder kroner, en økning på 34 prosent sammenlignet med året før.

– I bedriftens 60 år lange historie, har resultatet aldri vært så godt som det var i 2019, forteller styreformann Sverre Garpestad til Dalane Tidende (bak betalingsmur). Han opplyser at konsernomsetningen landet på noe i overkant av 1,5 milliarder kroner og at de for første gang i historien også nådde nesten én milliard i verdijustering egenkapital. I tillegg sikret de seg en historisk høy ordrereserve på 1,2 milliarder og leverte anbud for cirka 7 milliarder.

Jobber mot to milliarder i omsetning og 100 millioner i resultat

– Den underliggende driften har aldri vært bedre, og takket være unike og gode medarbeidere, ser vi lyst på fremtiden, sier Garpestad til lokalavisen.

– Vi vokser både organisk og gjennom en fin miks med oppkjøp av nye bedrifter som styrker og konsoliderer oss for framtidig vekst, legger han til.

I B&G er de nå rundt 270 ansatte. Medregnet alle de omtrent 15 heleide firmaene, er de i overkant av 500 stykker i arbeid. Garpestad forteller at konsernet nå har store forventninger til de nystartede B&G Tunnel AS og B&G Betongentreprenør AS.

– Det er fokus på både topp- og bunnlinje, og vi jobber nå mot 100 millioner i resultat og to milliarder i omsetning, uttaler Sverre Garpestad til Dalane Tidende.

Kilde: Proff.no, Dalane Tidene

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.209