23948sdkhjf

Jøss! Satser på grønne gravemaskiner

Tror at de utslippsfrie maskinene kommer til å bli spesielt attraktive på anleggsplassene i sentrum av byene på Østlandet.

– Flere og flere av våre kunder spør etter elektriske gravemaskiner, og nå kan produsentene endelig levere.  Det er bra, for flere av våre kunders oppdragsgivere kommer etter hvert til å kreve et utslippsfritt alternativ også når gravejobben skal utføres, sier Morten Dahl som er salgs- og markedssjef i Utleiesenteret.

Utleiesenteret AS, som har hovedkontor i Drammen, og avdelinger i Kongsberg, Oslo og på Gardermoen, er en av de største aktørene innen utleie til bygg og anlegg på Østlandet med 85 ansatte og nærmere 400 millioner kroner i omsetning. Konsernet har i dag over 1000 lifter og 500 anleggsmaskiner til utleie.

De fem maskinene som anskaffes er Pon Equipments andre generasjon batterielektriske gravemaskiner. Disse maskinenes elektriske drivlinje og komponenter er videreutviklet og optimalisert fra F-serien, og de har også den smarte energieffektive next-gen hydraulikken.

Tre av maskinene er 10-tonnere, to er 20-tonnere.

– Det er ikke problem å jobbe fulle dager med disse gravemaskinene så lenge det er tilgang på strøm til lading, sier Morten Dahl.  Han opplyser at Utleiesenteret har som mål at 30 % av investeringsbudsjettet skal være fossilfrie maskiner.

– Utfordringen er å få tak i nok maskiner. Det er leverandørene som setter premissene her, sier Dahl.

Avtalen mellom Pon Equipment og Utleiesenteret er inngått med forbehold om at søknaden om ENOVA-støtte godkjennes.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078