23948sdkhjf

Godt nytt for byggebransjen

Nytt samarbeid skal gi kartprodukter og eiendomsdata til byggenæringen gjennom sine respektive byggsøk-løsninger.

Ambita og Holte har på hver sin kant utviklet verktøy for innsending av digitale byggesøknader.

Ambitas Infoland er Norges største og mest komplette tjeneste for eiendomsinformasjon, og knyttes nå også inn mot Norges desidert mest brukte digitale byggesøknadsløsning, Holte ByggSøk. Fra før av har Ambita i samarbeid med Norconsult tatt i bruk flere kart- og eiendomsopplysninger i deres fellesutviklede søknadsløsning Byggesøknaden.no

- Dette samarbeidet handler om å gjøre det enklest mulig for kunden. Byggesøknader kan være komplekse og har høye krav til dokumentasjon. Denne informasjonen finnes i Infoland. Ved nå å integrere Infoland i selve søknadsløsningen bidrar vi til å gjøre søknadsprosessen enda smidigere og enklere. Kundene vil kunne søke opp informasjon digitalt og finne det de trenger om eiendommen inne i de profesjonelle byggesøknadsløsningene, forklarer Dag Øyvind Lien i Ambita.

-Vi er svært godt fornøyd med partnerskapet vi har fått til med Ambita rundt det å koble inn større deler eiendomsdata i de de digitale byggesaksprosessene, sier produktdirektør Frode Eek i Holte.

Erstatter DIBKs ByggSøk-løsning
Holte og Ambita/Norconsult er to av ca. 20 leverandører som har tjenestekonsesjon for å kunne tilby søknadsløsninger med støtte fra Fellestjenester BYGG på Altinn-plattformen. De nye søknadsløsningene erstatter dagens ByggSøk fra DIBK som stenges for nye søknader fra og med 1. oktober 2020. Alle som skal sende inn søknader må derfor velge et system fra en av de private søknadsleverandørene.

Kortere saksbehandlingstid i kommunene
De nye løsningene har som mål å effektivisere håndteringen av byggesøknader i kommunene. Mye av kvalitetssikringen av søknadsdataene er nå lagt ut i brukergrensesnittet i de private løsningene, og det er liten grunn til at kommunene skal bruke lang tid på å ta stilling til det det søkes om. Flere kommuner har allerede signalisert at de gir prioritet til søknader som inneholder få mangler og hvor vedtak kan fattes umiddelbart.

Kilde: Ambita

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078