23948sdkhjf

Skal bygge 310 studentboliger på Lillestrøm

Ove Skår AS har fått kontrakten på 310 studentboliger og et næringsareal på 1000 kvadratmeter på Lillestrøm.

De to boligbyggene får navnet Lillestrøm Studentby og skal ferdigstilles i 2022. Lillestrøm studentby skal inneholde nye, moderne og miljøvennlige studentboliger.

Eiendommen ligger mellom Jernbanegata og Nesgata, kjent som gamle Lillestrøm sykehus, og ligger svært sentralt i Lillestrøm, med kort vei til bussholdeplasser og jernbanestasjon. Det er utredet en løsning som inneholder rundt 200 ettromsleiligheter og 55 toromsleiligheter med egne bad og kjøkken.

Les også: Bygger flere studentboliger i massiv tre

- Dette betyr at SiO kan gi enda flere muligheten til å bo i studentbolig. Studentboliger bidrar til at flere kan ta utdanning, og er enda viktigere i en tid med økonomisk usikkerhet, sier Jonas Virtanen, student og styreleder i SiO.

Ferdigstilles i 2022
SiO håper å starte byggearbeidene ved årsskiftet, med ferdigstilling i siste del av 2022.

Det er planlagt to frittstående bygninger på henholdsvis syv og 12 etasjer. Det er prosjektert frem en løsning der det bygges 310 nye studentboliger fordelt på to nybygg, inkludert fellesfunksjoner som vaskeri og postkasseanlegg. I tillegg til nye boliger vil det bli en betydelig opprusting av uteområdene til glede for beboere og Lillestrøms befolkning..

Samarbeid med kommunen
SiO har i de siste tre årene samarbeidet med Lillestrøm kommune om å regulere eiendommen Nesgata 6 i Lillestrøm til boligformål. Reguleringsprosessen ble avsluttet i andre halvår i 2019, og ved forrige årsskifte kjøpte SiO eiendommen av kommunen. I 2020 har SIO utredet prosjektet og hentet inn priser fra aktuelle entreprenører. Kontrakt er nå inngått med Ove Skår AS. Oppdraget er en totalentreprise.

Kilde: SiO

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078