23948sdkhjf

Vant pris for fremragende arkitektur i Østfold

- Vi er ekstremt stolte av å kunngjøre at Mad-prosjektet Nygaardsplassen har vunnet årets Arnstein Arneberg-pris.

Bak prosjektet ligger et genuint ønske om å ta tak i et forsømt torg og skape et godt og levende byrom i Fredrikstad for lokalbefolkningen og besøkende.

- Dette er utrolig gøy! Å motta denne lokale prisen for det første Mad-prosjektet i Fredrikstad, betyr masse for oss. Vi er spesielt glade for at jobben vi har gjort, bidrar så positivt til Fredrikstad og utviklingen av plassen og bylivet, sier Karoline Kolstad Heen, sivilarkitekt og partner i Mad arkitekter.

Les også: Fikk 22 ENOVA-millioner

Levende torg og byrom
Prisen deles ut av Østfold Arkitektforening til et bygg eller anlegg som står frem som et eksempel på fremragende arkitektur. De fremhever at god arkitektur er med på å skape gode steder.

- Nygaardsplassen har fått mye oppmerksomhet siden det stod ferdig, og sjeldent har vi blitt møtt med så mye positivitet for et prosjekt fra nær sagt alle hold. Dette kan tyde på at vi har truffet godt hos byen og brukerne med formspråk og dimensjoner, sier Heen.  

Spille hverandre gode
- Med Nygaardsplassen ønsket vi å gi liv til et sted som ikke ble brukt, skape et spennende byrom der både bygg, boliger, kontorer, forretninger og restauranter kan spille hverandre gode. Prosjektet hadde ikke vært mulig uten vår oppdragsgiver Cityplan som har vært kvalitetsbevisste og visjonære i forhold til det å skape god arkitektur i tett by, sier Heen.

Juryens begrunnelse
Bygningene rundt Nygårdsplassen fremstår som usedvanlig godt tilpasset nabolaget i både materialitet og høyde. De fyller og vitaliserer en ellers skyggefull plass i byen, som i lang tid har vært en død og ubrukt sone. I en mellomstor by som Fredrikstad er det positivt for det sosiale livet i byen at utviklere tør å satse på denne måten i sentrumskjernen. Utvikleren har også aktivt skaffet interessante drivere til lokalene. 

Kilde: Mad

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078