23948sdkhjf

Spektakulært løft ga europeisk pris

Redningsaksjonen på Namsskogan imponerte juryen.

Stemningen var spent i Kynningsruds lokaler i Halden under prisutdelingen som skjedde onlin. Og gleden var stor da Kynningsrud Nordic Crane AS ble utnevnt til vinner i sin klasse, og fikk ESTA Awards for spektakulært løfteoppdrag.

– Vi er veldig glade for utnevnelsen, spesielt siden vi møter konkurranse fra hele Europa, sier en glad og fornøyd daglig leder i selskapet Kynningsrud Nordic Crane AS, Eirik Kynningsrud.

Kynningsrud Nordic Crane var nominert i kategorien "teleskopkraner opptil 120 tonn" for løft og løsning av et spektakulært løfteoppdrag i Namsskogan sommeren 2019. Der hadde flere godsvogner sporet av på et sted som var utilgjengelig via vei, men Kynningsrud Nordic Crane fant løsning for redningen. Denne "redningsaksjonen" ble premiert med 1. plass i konkurransen, blant rekordstor deltakelse blant kran- og transportselskaper fra hele Europa!

– Da avsporingen skjedde ble vi kontaktet av Vy Berging og Beredskap, som vi har hatt godt samarbeid med over lang tid. De vet at vi har den nødvendige ekspertisen som skal til for å finne gode og kreative løsninger også for krevende løft, forteller han.

Siden godsvognene hadde sporet av mellom skinnegangen og en liten elv langt utenfor allfarvei og helt uten tilgang til bilvei måtte det virkelig kreative løsninger til for å få fraktet to 90 tonns mobilkraner til stedet.

– Løsningen var å frakte mobilkranene til stedet på jernbane med vogner som normalt benyttes til frakt av brannvogner. For å ikke overstige max vekt for disse vognene måtte motvektene fraktes separat, forklarer Eirik Kynningsrud.

Etter en stund kunne andre tog passere på den trange plassen, til tross for to mobilkraner i jobb på stedet.

– Vi brukte våre smaleste kraner med god løftekapasitet og forberedte mange oppstillingsplasser langs jernbanesporet for å sørge for at togtrafikken kunne komme igang igjen, forklarer han videre.

Han berømmer prosjektleder Thor Ørebekk, som sto for både planlegging og gjennomføring av prosjektet, for innsatsen. Og kranførerne Magnus Orø og Jan Erik Mosengen utførte en utmerket jobb på stedet.

– Alt i alt ble det et spennende prosjekt som vi fant en meget god løsning på, som både kunden og vi er fornøyde med. Dette beviser vår kompetanse også på mer kompliserte oppdrag, og det er en ekstra bonus for oss å vinne fram i europeisk sammenheng og motta en så flott utmerkelse! avslutter en strålende fornøyd leder for den norske kranvirksomheten, Eirik Kynningsrud.

Lederne for kranvirksomhetene i Kynningsrud, Eirik Kynningsrud (t.v.) og Morten Heli-Hansen er strålende fornøyde med den europeiske utmerkelsen ESTA Awards for gjennomføring av spektakulært løfteoppdrag.

Kilde: Kynningsrud

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079