23948sdkhjf

Vei og Anlegg utsettes til 2022

«Vei og Anlegg» og «SMART industri» var planlagt å bli avholdt våren 2021, men er nå flyttet til 2022 som en følge av det globale covid-19 utbruddet.

Vei og Anlegg er Nordens største anleggsmesse, har 3.000 som jobber på stands og samler i underkant av 25.000 besøkende til fire hektiske dager på Norges Varemesse. Planen var at den neste gang skulle arrangeres 5. - 8. mai 2021, men er nå flyttet til 16. - 19. februar 2022.

SMART industri er Norges nasjonale møteplass for industri- og produksjonsbedrifter og har rundt 500 som jobber på stand og i underkant av 4.000 besøkende i løpet av tre dager på Norges Varemesse. Planen var at den neste gang skulle arrangeres 13. - 15. april 2021, og er nå flyttet til 10. - 12. mai 2022.

Vurderer at smittefaren er for stor

Begge messene arrangeres av Maskingrossisternes Forening (MGF).

«Vi har i det lengste jobbet for at vi, sammen med Norges Varemesse skulle klare å gjennomføre en trygg messe for både ansatte og besøkende. Men, vi vurderer nå at smittefaren i samfunnet fortsatt vil være betydelig også til våren. Vi følger alle med på vaksineutviklingen, men må innse at det er lite trolig at en så stor andel av befolkningen er vaksinert tidsnok til at vi vil ha et restriksjonsfritt samfunn allerede våren 2021», skriver MGF i en pressemelding.

– Vi har jobbet tett med Norges Varemesse og er veldig tilfreds med både de risikovurderinger og tiltak de har fått på plass. De er en seriøs aktør og det gode samarbeidet har ført til at vi sammen besluttet å flytte messene denne uken, sier Tone Lindberg Grøstad, direktør i MGF.

Utstillerne er enige

Beslutningen om å flytte messene kommer etter at saken har vært behandlet av ressursgruppene for den enkelte messen og styret i MGF. Utstillerne har vært unisone og helt klare på ønsket om å flytte messene til våren 2022.

– Våre messer samler et stort publikum og for oss er det avgjørende at arrangementene skal være trygge både for utstillerne og de besøkende. Selv om det ikke er en enkel beslutning å ta, er det viktig at vi bidrar til å holde smittesituasjonen under kontroll. Sikkerheten vil alltid komme først hos oss, avslutter Grøstad.

Kilde: MGF

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.095