23948sdkhjf

Risa skal bygge 900 meter midtstilt bussvei

Med et tilbud på i underkant 167 millioner kroner vant Risa konkurransen om å prosjektere og bygge neste del av Bussveien på Gausel.

Kontrakten er en totalentreprise der Risa AS har med seg Multiconsult som rådgiver. Tildelingskriteriene i konkurransen var vektet med 60 prosent pris og 40 prosent kvalitet, der Risa leverte et tilbud på i underkant 167 millioner kroner, opplyser Rogaland fylkeskommune på sine nettsider.

– Entreprenøren viser en god forståelse og plan for oppgaven de skal løse, gode systemer for samhandling mellom rådgiver og entreprenør og et høyt fokus på ytre miljø, sier prosjektleder i Bussveien, Åsne Nord-Varhaug.

Midtstilt bussvei

Strekningen det gjelder er cirka 900 meter lang, mellom Gausel stasjon og Nådlandsbråtet, rett etter innkjøringen til Gamle Forusvei.

Entreprenøren skal bygge midtstilt bussvei, oppgradere gang- og sykkeltilbudet og lage to busstasjoner på strekningen.

– I tillegg til å bygge selve Bussveien skal entreprenøren også lage to nye underganger, én ved Gausel stasjon, og én ved Nådlandsbråtet, forteller Nord-Varhaug.

Trenger tid før bygging

Ettersom strekningen er tildelt som totalentreprise betyr det at entreprenøren må prosjektere arbeidet, noe som blant annet innebærer å lage byggetegninger før byggingen kan starte.

– Folk kan likevel se aktivitet i området allerede i høst, forteller prosjektlederen.

Kilde: Rogaland fylkeskommune

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078