23948sdkhjf

Selger en av Oslos mest attraktive kontoreiendommer

Eiendomsspar og et selskap etablert av Vika Project Finance med Canica som eneste investor i selskapet, har signert en budaksept for Tjuvholmen allé 1-5.

Det velprofilerte kontorbygget tegnet av Niels Torp er et av de største byggene på Tjuvholmen i Oslo, og huser i dag ca. 750 ansatte. Bygget er fullt utleid til fire attraktive leietakere i Advokatfirmaet Selmer, WeWork, Pangea Property Partners og Bearingpoint. Selmer er den største leietakeren med drøyt 60 prosent av bygget.

Les også: 340-millionerskontrakt til AF

Transaksjonen inkluderer også 20 innendørs parkeringsplasser. Restaurantene og kunstgalleriet på bakkeplan inngår ikke i transaksjonen.

Vemodig selger

Eiendomsspar oppgir i en børsmelding at salget medfører en verdiøkning på ca. kr 18 per aksje, sammenliknet med Eiendomsspar sin verdsettelse av eiendommen per 31.12.2019.

– Det er vemodig å selge én av de absolutt flotteste eiendommene i vår portefølje, fastslår Christian Ringnes, adm. direktør i Eiendomsspar.

– Det gleder oss imidlertid stort at det er en solid og langsiktig aktør som Canica som blir ny eier. Eiendomsspar kjøpte bygget i 2011 og det har vært et fantastisk bygg å eie og jobbe med gjennom disse årene. Vika Project Finance / Canica kom raskt på banen etter at vi gikk ut i markedet med eiendommen og har opptrådt svært effektivt, profesjonelt og beslutningsdyktig. Det endte dermed med at vi ble enige om en budaksept før vi fikk presentert prospektet i markedet, sier Rignes,

Pangea Property Partners har vært finansiell rådgiver for Eiendomsspar og overtakelse er planlagt i løpet av november 2020.

Kilde: Pangea Property Partners

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093