23948sdkhjf

Selger en av Oslos mest attraktive kontoreiendommer

Eiendomsspar og et selskap etablert av Vika Project Finance med Canica som eneste investor i selskapet, har signert en budaksept for Tjuvholmen allé 1-5.

Det velprofilerte kontorbygget tegnet av Niels Torp er et av de største byggene på Tjuvholmen i Oslo, og huser i dag ca. 750 ansatte. Bygget er fullt utleid til fire attraktive leietakere i Advokatfirmaet Selmer, WeWork, Pangea Property Partners og Bearingpoint. Selmer er den største leietakeren med drøyt 60 prosent av bygget.

Transaksjonen inkluderer også 20 innendørs parkeringsplasser. Restaurantene og kunstgalleriet på bakkeplan inngår ikke i transaksjonen.

Vemodig selger

Eiendomsspar oppgir i en børsmelding at salget medfører en verdiøkning på ca. kr 18 per aksje, sammenliknet med Eiendomsspar sin verdsettelse av eiendommen per 31.12.2019.

– Det er vemodig å selge én av de absolutt flotteste eiendommene i vår portefølje, fastslår Christian Ringnes, adm. direktør i Eiendomsspar.

– Det gleder oss imidlertid stort at det er en solid og langsiktig aktør som Canica som blir ny eier. Eiendomsspar kjøpte bygget i 2011 og det har vært et fantastisk bygg å eie og jobbe med gjennom disse årene. Vika Project Finance / Canica kom raskt på banen etter at vi gikk ut i markedet med eiendommen og har opptrådt svært effektivt, profesjonelt og beslutningsdyktig. Det endte dermed med at vi ble enige om en budaksept før vi fikk presentert prospektet i markedet, sier Rignes,

Pangea Property Partners har vært finansiell rådgiver for Eiendomsspar og overtakelse er planlagt i løpet av november 2020.

Kilde: Pangea Property Partners

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094