23948sdkhjf

Tidenes største kontrakt

Steen & Lund AS i Lier har vant den største utomhuskontrakten i Norge noensinne.

Firmaet med hovedkontor på Gjellebekk i Lier fikk kontrakt om alle utomhusarbeidene i forbindelse med byggingen av nytt regjeringskvartal.

– Det vil si alt av steinlegging, beplanting, veier, legging av rør og kabler, det vil si alt utenfor byggene, både over og under bakken, sier administrerende direktør Petter Vistnes til Drammens Tidende.

Kontrakten skal ha en verdi på rundt 450 millioner kroner, og det gjør den til den største utomhuskontrakten i Norge noensinne, og naturlig nok den største kontrakten Steen & Lund noen gang har fått. For Steen & Lund betyr dette at de skal ha 150 personer i arbeid mer enn i tre år.

– Hovedarbeidene starter om et år, men allerede er vi i full gang med planlegging og prosjektering. Vi må også koordinere våre arbeider med byggentreprenørene HENT, AF og Skanska, sier Vistnes til Drammens Tidende.

Kontrakten med Statsbygg er en samspillskontrakt. Det vil si at entreprenørene og utbygger først planlegger løsninger, fremdrift og målpris før det inngås en totalentreprise. På samme måte som Nye Veier gjør i flere av sine kontrakter når de bygger veier, noe som har gjort utbygging av flere nye motorveier både billigere og raskere.

Når det gjelder kontrakten ved Regjeringskvartalet så inneholder den flere elementer om bærekraft. Utbyggerne skal søke miljøvennlige løsninger med minst mulig utslipp. Dessuten skal de sørge for at det klimamessige avtrykket blir minst mulig.
– For oss betyr det blant annet at vi skal benytte lokalt ansatte fra Lier, Drammen og omegn, sier Vistnes.

Kilde: Drammens Tidende

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.203