23948sdkhjf

Viktig kompetanse: – Vi vil ha flere glassrådgivere

Glass og Fasadeforeningen og deres medlemsbedrifter skal være de beste i klassen.

– Derfor satser vi videre på vårt anerkjente utdanningstilbud. Foreningen etablerte autorisasjonen i 1996. Hittil har over 150 bransjefolk ha blitt autorisert som glassrådgiver i regi av foreningen. Nytt kull starter snart opp, og det haster med å melde seg på sier prosjektleder Per Henning Graff.

– Foreningen har autorisert rådgivere i flere år. Er det noe nytt i dette utdanningstilbudet?

– Vi har endret noe på strukturen i kurset. Det faglig innholdet er det samme, men oppgradert i forhold til produktutvikling og rammebetingelser og -vilkår. På internett foreligger det åpent ekstremt mye informasjon om våre produkter og vårt fag. Derfor må vi til enhver tid ligge i forkant, og vite hvilke regler som gjelder for reklamasjoner for forbrukerne, og hvilke hensyn som må tas ved bruk av glass i forskjellige kombinasjoner og bruksområder. Kravene til dokumentasjon og kjennskap til standarder og regelverk har også blitt kraftig innskjerpet de senere år, og det samme gjelder for organiseringen i egen bedrift. Sist men ikke minst setter vi et grønt fokus på våre fagområder og løfter frem HMS. Likevel er den tradisjonelle materialkunnskapen basis i utdanningen, sier Graff.

Han legger til at deltakelse på rådgiverkursene forutsetter medlemskap i Glass og Fasadeforeningen og formål og generelle bestemmelser er forankret i foreningens vedtekter.

Krevende
Det benyttes foredragsholdere både fra GF og eksterne samarbeidspartnere, og kurset går over tre samlinger over tre til fire dager. Etter gjennomført kurs, må kandidaten levere en krevende prosjektoppgave. Erfaringene viser at det tar mellom 200 og 300 arbeidstimer for å komme gjennom denne oppgaven.

Kursinnhold
Kurset gir grunnleggende innføring om glass og bearbeiding, energi, sikkerhet, TEK 17 og NS3510 er sentrale temaer. Smarte glass og energiproduksjon via glasset, er spennende emner som vil bli viet oppmerksomhet. Forståelse av lover og regler, spesielt med tanke på reklamasjoner, anbud og tilbud blir gjennomgått.

Les mer om kurset her...

Kilde: Glass- og Fasadeforeningen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079