23948sdkhjf

Øveraasen leverer 20 stk RS 400

Swedavia vil i løpet av uke 39 ta imot levering av de første RS 400 Performance Line Sope- og blåsemaskinene til Stockholm Arlanda.

Maskinene er den siste modellen av den velprøvde Øveraasen RS 400 Performance Line og er allerede utstyrt med de nødvendige endringene for å kjøre autonomt på flyplassen, skriver Øveraasen på sine nettsider.

Leverer 20 enheter
Swedavia vil i løpet av uke 39 ta imot levering av de første RS 400 Performance Line Sope- og blåsemaskinene til Stockholm Arlanda. Kontrakten mellom Øveraasen AS og Swedavia ble signert i fjor, og til tross for den utfordrende Corona-situasjonen leveres maskinene før vintersesongen 2020/2021. Alt i alt skal 20 enheter leveres i år.

En ny milepæl på vei til autonomi
Komplette autonome maskiner vil være i drift på Arlanda i løpet av 2021, og i aksjon som fulle ryddegrupper i vintersesongen 2021/2022. Swedavia tar en ledende posisjon når det gjelder autonome kjøretøyer, noe som vil ha en positiv effekt på de totale driftskostnadene til flyplassen, og i tillegg til at kvaliteten på hver eneste snøryddingsoperasjon forventes å forbedres betraktelig, forteller Øveraasen.

Fokus på miljø er prioritert for både Swedavia og Øveraasen, og målet er å minimere mengden kjemikalier som brukes til avisning av rullebaner, taxebaner og flyoppstillingsplasser. RS 400 Performance Line til Swedavia er i stand til å ploge, koste, blåse og avise samtidig.

Dette er nytt på verdensmarkedet for denne størrelsen på snøryddingsmaskiner opplyser Gjøvik-bedriften.

Automatisk plogjustering
En bemerkelsesverdig teknisk løsning er utviklet for å kontrollere den store EP 9 L snøplogen foran. Vinkelen på plogen justeres automatisk for å opprettholde full arbeidsbreddekjøring i svinger. For sommertrening senkes støttehjulene hydraulisk for å unngå at poly-skjærene blir slitte. Kostnadsbesparende og miljøvennlig.

Øveraasen etablert i Sverige
Etter levering til Arlanda vil maskinene bli servet og vedlikeholdt av serviceteamet til Øveraasen Sverige AB, et 100% datterselskap av Øveraasen AS, som ble grunnlagt i år. Det unge selskapet har allerede satt bemerkelsesverdige spor i det svenske markedet.

Den autonome teknologien er utviklet av Yeti Move som tilhører Semcon, Husquarna og Øveraasen med 33,3% hver. Yeti-teknologien kan brukes til alle slags autonome operasjoner, og interessen for Yeti Move er stor fra hele verden, ifølge Øveraasen.

Tekniske data:
- Brøytebredde 7,30 meter
- Børstebredde 6,10 meter
- Spredebredde 16,00 meter
- Kjemikalietank 3.700 liter
- Totalvekt: ca. 30.000 kg

Kilde: Øveraasen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109