23948sdkhjf

BRG bygger Tangvall skolesenter

Agder fylkeskommune, Kristiansand kommune og BRG Entreprenør AS har underskrevet kontrakt for Tangvall skolesenter og idrettsbygg i Søgne.

 – Tangvall skolesenter er unikt samarbeid mellom Agder fylkeskommune og Kristiansand kommune. Sammen skal vi nå realisere et anlegg som er kostnadseffektivt, har høye miljøambisjoner og med gode arealer for undervisning, idrett og fritidsaktiviteter, sier Erik Sandsmark, prosjektsjef i by- og stedsutvikling i kommunen. Han har ledet en felles styringsgruppe etablert av de to byggherrene Agder fylkeskommune og Kristiansand kommune.

Samlet kontraktsum for anlegget er på 648 millioner kroner. Fordelingen mellom kommunen og fylkeskommunen er henholdsvis 286 og 362 millioner kroner, opplyser Agder fylkeskommune på sine nettsider.

Prosjektrammen er på vel 913 millioner kroner. Kristiansand kommunes andel er 398 millioner og Agder fylkeskommunes 515 millioner kroner.

– For oss er det tilfredsstillende å klare å få en slik kontrakt i de tidene vi er inne i, sier Gunnar Thompson, daglig leder i BRG.

– Vi har samarbeidet med BRG før, og er fornøyd med det samarbeidet vi har hatt, og regner med at det blir bra denne gangen også, sier Roald Torkelsen, avdelingsleder for Eiendom utbygging i Agder fylkeskommune.

Innholdsrikt bygg

Skolesenteret vil inneholde ungdomsskole, kulturskole og videregående skole. I tillegg skal det etableres idrettsbygg med blant annet flerbruks-, turn- og klatrehall, parkeringskjeller samt tilhørende uteoppholdsarealer.

Innvendige fellesarealer i skolesenteret består blant annet av kantine, amfi, bibliotek og auditorium. Dette skal benyttes av ungdomsskolen, kulturskolen og videregående skole i sambruk.

I planleggingen av skolebygningene på Tangvall er det satt krav til at bygningene i størst mulig grad blir energi- og klimanøytrale. Taket på skolesenteret skal dekkes med 3.000 solcellepaneler og det skal etableres varmepumpeanlegg som henter varme fra energibrønner.

Ifølge fremdriftsplanen skal idrettsbygget og ungdomsskolen være klar for overtakelse i desember 2022. Den videregående skolen skal overtas i juni 2023.

Kilde: Agder fylkeskommune

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078