23948sdkhjf

Mange nye fagbrev i glassfaget

– Det er ikke hver dag vi har nye fagarbeidere fra Finnmark, så dette var veldig hyggelig, sier Arne Sverre Hansen i prøvenemda.

Glass og Fasadeforeningen (GF) inviterer årlig til «Kurs i glassfaget for praksiskandidater». Nylig besto Raymond Sletten i Hoddø Glasservice og Gard-Even Kristoffersen i Thermoglass fagprøven for § 3.5-kandidater.

Kurset holdes for medarbeidere med 5 års arbeidspraksis fra glassfaget, og flesteparten av studentene kommer fra GFs medlemsbedrifter.

Honnør til arbeidsgiver
Hoddø Glasservice AS holder til i Hammerfest, og er medlem av Riis Bilglass. De har butikk kombinert med kundemottak for bilglass, og tilbyr i tillegg tjenester innen glass, lås og aluminium.

Raymond Sletten (45) har vært ansatt i bedriften siden 2013, og bilglass er hans hovedansvarsområde.

– Det var på tide at jeg tok fagbrevet. I en alder av 45 år er det den eneste formelle utdannelsen jeg har. Det har vært en positiv opplevelse. Instruktørene er kunnskapsrike, og man blir bestandig litt klokere etter å ha pratet med dem, sier Sletten.

– Jeg ønsker også å rette honnør til Ove Hoddø som er daglig leder i bedriften. Uten hans velvilje og støtte hadde det ikke vært mulig for meg å ta utdannelsen, fortsetter han.

Hoddø Glasservice har en målsetning om at alle ansatte i bedriften skal ha fagbrev.

– Vi har god nytte av at medarbeiderne følger kurset i glassfaget for praksiskandidater. Jeg har hittil vært den eneste med fagbrev. Nestemann er i full gang med årets kurs, og når han er ferdig står sistemann for tur, sier Ove Hoddø.

Fikk toppkarakter
I Alta holder Thermoglass AS til. De er medlem av Glassfagkjeden, og kjerneområdet er lås og glassmestertjenester. I tillegg tilbyr de solskjerming og innramming. Med verksted i Kirkenes i tillegg til forretningen i Alta er nedslagsfeltet Finnmark og deler av Nord-Troms.

Av de 37 ansatte er Gard-Even Kristoffersen (32) førstemann som har fulgt «Kurs i glassfaget for praksiskandidater».

– Dette gikk over all forventning, jeg hadde ikke forventet å få meget godt bestått, sier en fornøyd Gard-Even.

Han har vært ansatt i bedriften siden 2008.

– Etter et slikt kurs er det lettere å snakke med kundene, og hjelpe dem med å velge riktig glass. Jeg har lært mye, skulle nesten ønske at kurset var litt lenger. I dagens samfunn må «alle» ha fagbrev, og dette gir i tillegg mulighet til videreutdanning hvis det skulle bli aktuelt, sier Kristoffersen.

Faglig leder i bedriften, Håvard Nyheim, var også tilfreds med prøven.

– Jeg synes Gard-Even gjorde en god jobb. En av oppgavene var UV-liming. Det klarte han meget bra selv om han ikke har gjort mye av det tidligere. Vi er stolte av at han fikk toppkarakter, sier Nyheim.

Kilde: glassportal.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079