23948sdkhjf

Boligprosjekt nominert til Oslo bys arkitekturpris

Blant 40 påmeldte, er Krydderhagen på Hasle blant de tre finalistene til å stikke av med årets arkitekturpris.

På Vinmonopolets gamle eiendom på Hasle har AF Eiendom og Höegh Eiendom utviklet et eiendomsprosjekt som har falt i smak blant både unge og voksne boligkjøpere.

Krydderhagen er en grønn, har spennende arkitektoniske grep og annerledes løsninger. Nå er boligprosjektet nominert som en av tre til å vinne Oslo bys arkitekturpris i 2020.

- Dette var et annerledes konsept da det ble lansert, og som vi ser at vi har truffet svært godt med. Grøntområder og arkitektur blir stadig viktigere for boligkjøperne, og vi har vært svært heldige som har hatt med oss Dyrvik Arkitekter og flinke håndverkere på laget som har bidratt til et fantastisk resultat, sier Otto Christian Groth, direktør i AF Eiendom.

Grønt grep bærer frukter

I Krydderhagen er 510 boliger nå overtatt av boligkjøpere, og alt er ferdigstilt. Prosjektet består av fem åpne kvartaler med frodige indre gårdsrom og sammenbindende gatetun som skaper forbindelser til omkringliggende bystruktur.

Park på området, miljøgate og bilfrie områder er en del av det grønne grepet som er gjort i boligkonseptet. 

- Vi har hatt som mål å skape et godt og robust boligprosjekt for folk flest, hvor god arkitektur og godt naboskap står i sentrum. Godt samarbeid med spesielt utbygger og landskapsarkitekt har hjulpet oss til å lykkes med dette på Krydderhagen, sier Geir Dyrvik, grunnlegger av Dyrvik Arkitekter.

AF-samspill

På Hasle har AF Eiendom og Höegh Eiendom utviklet både bolig- og næringseiendom over flere år. I boligene i Krydderhagen har det vært flere AF-selskaper innom, og det er AF Bygg Oslo som har bygget samtlige byggetrinn.

- Krydderhagen bidrar i stor grad til at HasleLinje oppleves som et sted. Kombinasjonen av bolig og næring i flotte bymessige omgivelser, gir totalprosjektet en fin balanse. Vi er stolte over prosjektet, nominasjonen og ikke minst samarbeidet med AF Gruppen, sier områdedirektør Cato D. Lauritzen i Höegh Eiendom.

Kilde: pressemelding

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094