23948sdkhjf

AF Gruppen avslutter samarbeid med Prefaso

AF Gruppen avslutter samarbeid med Prefaso AS etter å ha avdekket uryddighet i enkelte av AFs prosjekter.

Prefaso har blant annet vært engasjert av AF Gruppen som underentreprenør på Avinors prosjekt på Oslo lufthavn Gardermoen. Dette skriver AF Gruppen i en pressemelding.

Prefaso er et selskap som leverer tjenester innen tekniske entrepriser. I forbindelse med oppstart av prosjektsamarbeidet er det avdekket uryddigheter knyttet til ansettelsesvilkår for de ansatte, og brudd på utbetalingsfrister. AF Gruppen har i denne forbindelse informert de ansatte om at selskapet vil stå ved sitt solidaransvar, og at alle ansatte skal få fullt betalt.

- Dette er en uheldig situasjon, og vår fremste prioritet er å sikre at alle ansatte får lønn og at arbeidsvilkårene blir ivaretatt på en god måte. Vi jobber nå med å finne løsninger for å ivareta arbeidernes rettigheter og samtidig opprettholde fremdriften på prosjektene, sier Eirik Wraal, konserndirektør for Energi og Miljø i AF Gruppen.

I samarbeid med Avinor er det avdekket brudd på utbetalingsfrister som har ført til at AF Gruppen nå utestenger Prefaso fra Avinors byggeplass på Oslo lufthavn Gardermoen.

- Avinor ser veldig alvorlig på disse bruddene, men er glade for at våre interne rutiner fungerer. Vi har sikkerhet og arbeidsforhold som høyeste prioritet i våre utbyggingsprosjekter, og vi skal fortsette å sikre at forholdene på våre byggeplasser er i henhold til norsk lov, sier Erik Krogseth, prosjekt- og utbyggingsdirektør i Avinor.

AF Gruppen har en kompromissløs holdning til sikkerhet og etikk og har strenge krav til leverandører og underentreprenører. Selskapet skal kun benytte leverandører og underentreprenører som forplikter seg til selskapets retningslinjer.

- Avinor har engasjert en LO-koordinator i prosjektet. Det er også en kontinuerlig dialog med myndighetsorganer og med entreprenørene om lønns- og arbeidsforhold. Både med tanke på å forhindre, og for å avdekke uheldige arbeidsforhold, sier Krogseth.

AFs virksomhet og ansatte skal kjennetegnes av god etisk framferd, et arbeid som ble ytterligere forsterket i 2014 gjennom selskapets seriøsitetsinitiativ. Organisatoriske og strukturelle tiltak er implementert for å forhindre at leverandører og underentreprenører bryter selskapets retningslinjer.

- Vår konkurranseevne og plass i samfunnet begynner og slutter med at vi er til å stole på. En kompromissløs holdning til etikk er en del av fundamentet i vår forretningsstrategi, avslutter Wraal.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063