23948sdkhjf

Hvitt pulver var ufarlig

Stangeland Maskin, som blant annet er entreprenør ved vindkraftutbyggingen på Haramsøya, mottok onsdag en konvolutt med hvitt pulver. Bygget de holder til i ble evakuert, men pulveret viste seg å være ufarlig.

Flere medier meldte onsdag at Stangeland Maskin utenfor Stavanger hadde mottatt en konvolutt med hvitt pulver og at ansatte ved bedriften hadde blitt utsatt for eksponering av pulveret. Bygge ble evakuert og politiet tilkalt. Bombegruppa gjorde sine undersøkelser på stedet, og politiet kunne etter hvert fastslå at pulveret ikke var farlig. De som ble eksponert for det hvite pulveret, viste ingen tegn til ubehag utover onsdagen.

Mange koblet det hvite pulveret med at Stangeland Maskin er involvert i utbyggingen av vindkraftprosjektet på Haramsøya, men det finnes ingen håndfaste bevist for dette.

HR-sjef Olav Silde i Stangeland Maskin opplyser til E24 at de ikke har noen holdepunkter for å si at utbyggingen på Haramsøya kan være motivet bak brevet. Heller ikke politiet har slike holdepunkter foreløpig, men vil etterforske saken nærmere.

Daglig leder i Stangeland Maskin, Tommy Stangeland, sier på sin side at det er naturlig å gjøre seg noen tanker når ting som dette skjer. Han sier at de aldri har opplevd noe liknende som dette tidligere.

Vindkraftutbyggingen på Haramsøya har skapt voldsomme reaksjoner fra lokalbefolkningen og andre, og motstanderne av utbyggingen har forsøkt å hindre maskiner og arbeidere i å ta seg fram til utbyggingsområdet.

Episoden onsdag var den andre på to dager, da Høyland Offshore, som eier et skip som er engasjert i å redde flyktninger fra Middelhavet, tirsdag også mottok et brev inneholdende et hvitt pulver. Det pulveret viste seg også å være ufarlig, og politiet opplyser at det ingen mistanke om at de to hendelsene har sammenheng med hverandre.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063