23948sdkhjf

Ekstra tung handel fra Hæhre

Under den store utstillingen Bauma i fjor bestilte Hæhre Isachsen Maskinutleie inn en stor pakke maskiner fra Pon Equipment, med miljø og sikkerhet i fokus. Nå rulles maskinene med en samlet vekt på 2.500 tonn ut på løpende bånd.

Pakken består av ikke mindre enn fem Cat 340 NextGen beltegraver, 25 Cat 352 NextGen beltegraver, én Cat 972M XE hjullaster, to Cat 980M hjullaster, fire Cat 988K XE hjullaster, 12 Cat D6 XE doser og seks Cat D8T doser.

Pakken utgjør til sammen over 2.500 tonn. Alle maskinene er solgt med Pon Fullserviceavtale. Maskinene er blitt levert fra januar og hovedparten av pakken blir levert i løpet av året. Alle 55 maskinene er utstyrt med alkolås. Beltegraverne har også sikkerhetssystem for hurtigkoblingsfeste, hammerglass og stor lyspakke som ekstra sikkerhetsfunksjoner.

Første Cat 352 NextGen i Europa

Pon Equipment hadde nylig besøk av Hæhre Entreprenør på sitt hovedkontor for å se på den første Cat 352 NextGen i Europa. Hæhre har bestilt totalt 25 stk av nye Cat 352 NextGen, som skal leveres i løpet av 2020/21.

– Miljøaspektet var en viktig faktor i beslutningsgrunnlaget. Vi er opptatt av å holde maskinparken oppdatert med den siste teknologien, og vi ser god økonomi i å være miljøbevisste. Alle maskinene tilfredsstiller kravene til Steg V og teknologien på hydraulikken på de nye Cat 340 og 352 gjør at vi får mest mulig ut av hver kilowatt. Da kan vi produsere flere tonn per liter diesel. Den innebygde teknologien i beltegraverne hjelper også til med dette, og vi kan produsere mer tonn billigere enn hva man kan på eldre teknologi. Det hele handler om kost per tonn, sier Frank Ole Sørensen i Hæhre Isachsen Maskinutleie.

De første Cat 988K XE med sidetippskuff i verden

Før jul skal Pon Equipment levere fire Cat 988K XE med Pon sidetippskuff til Hæhre. Dette blir de første i verden som Caterpillar leverer til tunnel-applikasjon med sidetipp på Cat 988K XE. Pon sidetippskuffen er spesialprodusert på Pon Equipments sveiseverksted.

– Både vi i Pon og Hæhre måtte legge ekstra press på Caterpillar for å få sidetippskuffe på Cat 988K XE. Maskinen har ikke vært tilgjengelig for dette før nå da det aldri var tiltenkt fra Caterpillar sin side at man skulle bruke en sånn type skuff på denne hjullasteren. Det var blant annet en tredje ventil funksjon som gjør det mulig å bruke ekstra redskaper, som for eksempel sidetipp, på denne maskinen som måtte endres. Dette gjør de til de første av sitt slag i verden, sier Pål Brandvold, storkundeansvarlig i Pon Equipment.

Alle fire maskinene skal gå i Kvithamar/Åsen-prosjektet i Trøndelag som har oppstart første halvdel av 2021. Cat 988K XE har samme antall hestekrefter som Cat 988K; 588 hk, men maskinen er mye sterkere og mer effektiv til lasting og produksjon. Den har raskere akselerasjon og mindre effekttap i drivlinjen på grunn av den dieselelektriske drivlinjen på XE-utgaven.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094