23948sdkhjf

Ferdig asfaltert seks uker før fristen

I hele sommer har Veidekke lagt asfalt for Statens vegvesen på riksvei 3 mellom Atna og Alvdal, en strekning på ca. 20 kilometer. De hadde frist til midten av oktober, men allerede 4. september var jobben utført.

– Veidekke har jobbet raskt og effektivt og med meget god kvalitet på utførelsen, sier en fornøyd byggeleder i Statens vegvesen, Kjell Eide, som mener det er imponerende at de har greid å bli ferdig så lenge før fristen.

Etter ferien har mannskapene i Veidekke jobbet 24 timer i døgnet med doble skift fire dager i uken, for å bli ferdig til andre asfaltjobber som skal gjennomføres før vinteren kommer.

Les også: Bygger på kaia i Sogndal

Miljøvennlig asfalt

56.000 tonn asfalt har gått med på den to mil lange strekningen mellom Atna og Alvdal. All asfalt som er lagt, er lavtemperaturasfalt.

– Lavtemperaturasfalt er en miljøvennlig asfalt som krever mindre energi å produsere, forklarer Eide. – I tillegg medfører lavere temperatur bedre arbeidsmiljø for gutta som skal legge asfalten ut på veien. På varme sommerdager med temperaturer på 25-30 grader, er det en stor belastning å utføre asfaltarbeider. I sommer har det vært flere dager med så høy temperatur, sier han.

 Kontrakten har en verdi på 55 millioner kroner, pluss tre millioner fra Stortingets krisepakke til veiformål i forbindelse med koronapandemien.

Standardheving

Strekningen mellom Atna og Alvdal har vært dårlig i mange år. I fjor fikk Statens vegvesen gjennomført et større utbedringsarbeid her, og med asfalten som er lagt i år har strekningen fått en betydelig standardheving.

– Særlig tungbilsjåførene er fornøyd med bedringen av veien. De gir oss mye ros om dagen, smiler Eide.

 Og det er flere kilometer med bedre veg i vente på riksveg 3. Veidekke er allerede i gang med asfaltarbeider på nabostrekningen til den de nettopp er ferdig med. Fra Alvdal grense og nordover er Gjermundshaug Anlegg AS i ferd med å utbedre en strekning på syv kilometer. Går alt etter planen, er denne veistrekningen utbedret og ferdig asfaltert innen vinteren.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.095